A tavalyi 8. havi beutalót gyomortükrözésre elfogadják még? Vagy kérjek egy újat a háziorvosomtól?
nos nekem a háziorvos írta a beutalót. a recept pedig nem beutaló (mellesleg már nincs recept)
szóval nincs senki itt, aki tudja a választ?????
(mellesleg már nincs recept)
Hát mi a macskafarka van!Edáig úgy tudtam hogy amire az orvos gyógyszert ír fel azt receptnek hívják magyarul.
Pontosan azért nem tudják a választ mert pld én háromszor voltam gyomortükrözésen és a háziorvos mindíg a gasztroenterológushoz küldött és ő jegyzett vizsgálat után elő a tükrözésre.
Annyira meg nem kéne hülyének nézni hogy nem tudom mi a recept és a szakvizsgálatra beutaló között.
A receptnek azért van lejárati ideje, mert egy adott betegségre adják ki és amennyiben a betegség időközben megszűnik, rosszabbodik vagy javul már nem indokolt a szedése vagy más gyógyszerre/kezelésre lehet szükség.
Az orvosi beutaló viszont szükség szerint bármikor felhasználható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!