Nagyapámnak agyvérzése volt szombaton reggel, azóta gyakorlatilag semmit nem csináltak vele a kórházban. Adjunk pénzt az orvosnak, vitessük át másik kórházba vagy mit csináljunk?
Jól írja az utolsó. Ha korán bekerül, akkor még lehet lizálni (amennyiben nem vérzéses, hanem érelzáródásos a stroke; csak a köznyelv mindent "agyvérzésnek" hív), de ha tényleg agyvérzése van, akkor azzal nem sok mindent lehet csinálni. Ha nagy kiterjedésű a vérzés, akkor lehet különféle idegsebészeti műtétekkel próbálkozni, de amikor már ezek kellenek, ott elég nagy baj van.
A terápia pedig tényleg a legáltalánosabb, ágynyugalom, thrombózis megelőzés, többi betegség vagy eltérés rendezése, majd rehabilitáció.
Fizethettek 40milliárdot is, de akkor se létezik a tudomány mai állása szerint más kezelés.
Én nem vagyok orvos, de azt akkor sem hiszem el, hogy ilyenkor az a modern terápia, hogy csak várunk. Egyébként pedig utána olvastam, ezeket írják a cikkekben:
„Minél gyorsabban sikerül a vérzés után kimutatni a vérzés helyét, valamint szigorú szakmai kritériumok alapján az arra alkalmas betegeknél minél gyorsabban elvégezni az idegsebészeti beavatkozást, annál jobbak a gyógyulás kilátásai.”
„A vissza nem fordítható sejtkárosodás veszélye miatt - amely végleges fogyatékosságot vagy akár halált okozhat - a stroke okát a leghamarabb tisztázni kell, hogy a lehető leghatásosabb kezelés minél hamarabb megkezdődhessen.”
„Fontos, hogy minél hamarabb CT vizsgálat készüljön a betegről, annak eldöntésére, hogy vérzéses, vagy érelzáródásos formáról van szó. Érelzáródás esetén már hazánkban is több központban lehetőség van a vérrög gyógyszeres oldására (lízis).”
Apu és a keresztapám mindennap mennek be hozzá a kórházba és beszéltek a főorvossal is. Telefonon beszéltem mindkettejükkel, azt mondták hogy szerdán lesz CT.
Konkrét diagnózist még nem tudtak ők sem mondani, csak hogy a stroke valamelyik formája.
Mivel szilveszter reggelén kapott stroke-ot, ezért szerintem az első két nap nem is foglalkoztak vele. Sajnos el tudom képzelni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!