Valószinűleg lágyéksérvem van. Vizsgáltam magamat, jobboldali dudor fekve eltűnik felállok, ülök egy idő után leszáll, ha guggolok herezacskóban látszik. Nem fáj, csak most kezdett el kényelmetlen lenni mert ráparáztam :\Ez akkormajdnem100%hogyaz?
Nekem is volt, de nekem feljebb (hímvessző felett 2-3cm, jobboldalt), lehet a tied heresérv?
Reggel-délelőtt még nem volt gond (álló, jövö-menő a munkám), délutánra kitüremkedett, aztán persze fájt.
Doki: műtét, hálóval, az valami erősítő "szövet".
Az persze még vagy 1,5 hónap, eszembe jutott egy réges régi reklám: sérvkötő! Kénytelen voltam még egy nadrágszíjat használni, persze a fenéken, és a kritikus helyre tettem egy kisméretű, több rétre hajtott kéztörlőt.
Így egész jó volt a "sorom", működött a dolog, aztán műtét, 1-2 hét vigyázás, aztán még egy kicsit a "sérvkötőm", azóta hibamentes a dolog.
Szia!
A leírt tünetek alapján biztos hogy légyéksérved lesz, vagyis már van. A heresérv az tulajdonképpen a lágyéksérvnek a következő szakasza, vagyis a sérvtartalom a légyékcsatornába nyomul (lágyékcsatorna:a hasüreget és a herezacskót összekötő "cső", amiben a herevezeték és egyéb erek kötege fut) és a gravitációtól meg az erőlködéstől próbál még lejjebb csúszni. Fájdalmat a sérv nekem sem okozott az elején, csak néha egy nehéz nap után húzó, kényelmetlen érzést tapasztaltam. Viszont egy kiadós szexelés után kb. két hétig tartó tompa here fájdalmat éreztem a sérves oldalon, amit nem is igazán tudtam behatárolni, hogy honnan is indul ki a fájdalom. Később már az orvostól megtudtam, hogy a sérvtartalom nyomta a herevezetéket, és azért szex után jött elő, mert izgalom hatására olyankor egy kicsit elmozdulnak a dolgok odabent és pont olyan szerencsétlenül állt össze a dolog hogy nyomta azt a részt. Írtad, hogy felszolgálás, álló munka...én is pont ilyesmit melózom, és hát nem a legjobb akinek lágyéksérve van, de hát ez van, sajnos. Szóval ha műtétre kerül a sor, csakis hálóbeültetéses módszert válaszd, hiába is akar a doki lebeszélni róla. Nem tudhatod, hogy a háttérben a kórház anyagi helyzete hogyan áll és lehet hogy az orvos nem igazán a beteg szempontját veszi figyelembe elsősorban... Maga a műtét rutinműtétnek számít, szinte minden sebészeten elvégzik. Utána általában 6 hét kímélést írnak elő, amit így első olvasatra lehet hogy legyintesz egyet, de biztos vagyok benne, hogy be fogod tartani:-D Aztán az idő múlásával fokozatosan lehet visszatérni a régi kerékvágásba, szinte mindent lehet ugyanúgy csinálni mint előtte, kivéve a nagy és hirtelen emelést, erőlködést, vagyis emelni és hasonlókat kar izomból ha bírod és nem hasizomból, ha érted mire gondolok. A kondis kérdésedre nem tudok válaszolni mert én azt nem űzöm, erre az orvos, aki majd megműt sokkal illetékesebb a válasz adásban, mivel ő látott belülről és tudja hogy mi a helyzet. Nincs két egyforma ember..
Egy kis bátorságot szedj össze, és ess túl az egészen, egy-két év múlva már sokkal pozitívabban látod majd az egészet!
Meggyógyulni nem fog magától, az biztos! Nem igényel azonnali beavatkozást, előre tervezhető műtét ez. Előbb-utóbb rá fogsz kényszerülni hogy megműttesd, de azért ne halogasd hosszú hónapokra, mert folyamatosan növekszik, ugyanis a sérvkapu egyre csak tágul. Kizáródás veszélye akkor áll fent, ha a sérvkapunál egy "kis" sérvtartalom pl.bél darab kizáródik és nem tud visszacsúszni. Ennek tüneteit nem írom le, Google-ban találsz bőven erre infót.
Első vagyok.
Nekem hereirányban nem volt gondom, nyilván csak lágyéksérv colt, az észleléstől a műtétig ca. 2 hónap telt el, ma abszolút panaszmentes, igaz nem kondizok koromnál fogva.
Te fiatal vagy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!