Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Valószinűleg lágyéksérvem...

Loopback kérdése:

Valószinűleg lágyéksérvem van. Vizsgáltam magamat, jobboldali dudor fekve eltűnik felállok, ülök egy idő után leszáll, ha guggolok herezacskóban látszik. Nem fáj, csak most kezdett el kényelmetlen lenni mert ráparáztam :\Ez akkormajdnem100%hogyaz?

Figyelt kérdés
tegnap még 12 óráztam melóba, meg eleve is nem zavart pedig egy ideje 1-2 hónap talán jelen van. Az a gond, hogy egyetemre járok, a pénz mindig gond, ezért dolgozom, általában fizikai munkák, felszolgálás, raktárak stb. Amennyiben jól tudom, erre csak a műtét megoldás, kényes és félős vagyok, valamint a mozgást és az edzést se tudnám sokáig nélkülözni, de úgy sejtem muszály lesz beavatkozni előbb utóbb. Más választás nincsen, igaz? Műtétről és utóéletről valaki tudna nyilatkozni? Mozgást meddig és mennyire kell nélkülözni? Kondit gondolom végleg :\ (f/20)
2011. dec. 21. 19:21
 1/5 anonim ***** válasza:

Nekem is volt, de nekem feljebb (hímvessző felett 2-3cm, jobboldalt), lehet a tied heresérv?

Reggel-délelőtt még nem volt gond (álló, jövö-menő a munkám), délutánra kitüremkedett, aztán persze fájt.

Doki: műtét, hálóval, az valami erősítő "szövet".

Az persze még vagy 1,5 hónap, eszembe jutott egy réges régi reklám: sérvkötő! Kénytelen voltam még egy nadrágszíjat használni, persze a fenéken, és a kritikus helyre tettem egy kisméretű, több rétre hajtott kéztörlőt.

Így egész jó volt a "sorom", működött a dolog, aztán műtét, 1-2 hét vigyázás, aztán még egy kicsit a "sérvkötőm", azóta hibamentes a dolog.

2011. dec. 21. 19:41
 2/5 A kérdező kommentje:
Nekem szerencsére egyáltalán nem fáj, csak zavar, egyébként igen, heresérv, de nem olyan súlyos mint amit képeken láttam.
2011. dec. 22. 11:03
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

A leírt tünetek alapján biztos hogy légyéksérved lesz, vagyis már van. A heresérv az tulajdonképpen a lágyéksérvnek a következő szakasza, vagyis a sérvtartalom a légyékcsatornába nyomul (lágyékcsatorna:a hasüreget és a herezacskót összekötő "cső", amiben a herevezeték és egyéb erek kötege fut) és a gravitációtól meg az erőlködéstől próbál még lejjebb csúszni. Fájdalmat a sérv nekem sem okozott az elején, csak néha egy nehéz nap után húzó, kényelmetlen érzést tapasztaltam. Viszont egy kiadós szexelés után kb. két hétig tartó tompa here fájdalmat éreztem a sérves oldalon, amit nem is igazán tudtam behatárolni, hogy honnan is indul ki a fájdalom. Később már az orvostól megtudtam, hogy a sérvtartalom nyomta a herevezetéket, és azért szex után jött elő, mert izgalom hatására olyankor egy kicsit elmozdulnak a dolgok odabent és pont olyan szerencsétlenül állt össze a dolog hogy nyomta azt a részt. Írtad, hogy felszolgálás, álló munka...én is pont ilyesmit melózom, és hát nem a legjobb akinek lágyéksérve van, de hát ez van, sajnos. Szóval ha műtétre kerül a sor, csakis hálóbeültetéses módszert válaszd, hiába is akar a doki lebeszélni róla. Nem tudhatod, hogy a háttérben a kórház anyagi helyzete hogyan áll és lehet hogy az orvos nem igazán a beteg szempontját veszi figyelembe elsősorban... Maga a műtét rutinműtétnek számít, szinte minden sebészeten elvégzik. Utána általában 6 hét kímélést írnak elő, amit így első olvasatra lehet hogy legyintesz egyet, de biztos vagyok benne, hogy be fogod tartani:-D Aztán az idő múlásával fokozatosan lehet visszatérni a régi kerékvágásba, szinte mindent lehet ugyanúgy csinálni mint előtte, kivéve a nagy és hirtelen emelést, erőlködést, vagyis emelni és hasonlókat kar izomból ha bírod és nem hasizomból, ha érted mire gondolok. A kondis kérdésedre nem tudok válaszolni mert én azt nem űzöm, erre az orvos, aki majd megműt sokkal illetékesebb a válasz adásban, mivel ő látott belülről és tudja hogy mi a helyzet. Nincs két egyforma ember..

Egy kis bátorságot szedj össze, és ess túl az egészen, egy-két év múlva már sokkal pozitívabban látod majd az egészet!

Meggyógyulni nem fog magától, az biztos! Nem igényel azonnali beavatkozást, előre tervezhető műtét ez. Előbb-utóbb rá fogsz kényszerülni hogy megműttesd, de azért ne halogasd hosszú hónapokra, mert folyamatosan növekszik, ugyanis a sérvkapu egyre csak tágul. Kizáródás veszélye akkor áll fent, ha a sérvkapunál egy "kis" sérvtartalom pl.bél darab kizáródik és nem tud visszacsúszni. Ennek tüneteit nem írom le, Google-ban találsz bőven erre infót.

2011. dec. 24. 15:58
 4/5 gyuribacsika ***** válasza:
Valaki tud segíteni kezdődő lágyék vagy heresérv diagnosztizálásában az itt jelenlévők közül?
2012. dec. 26. 21:05
 5/5 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Nekem hereirányban nem volt gondom, nyilván csak lágyéksérv colt, az észleléstől a műtétig ca. 2 hónap telt el, ma abszolút panaszmentes, igaz nem kondizok koromnál fogva.

Te fiatal vagy...

2012. dec. 26. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!