Mit jelenthet az, ha valakinek vissza kell menni tüdőszűrés után nagyobb vizsgálatra?
Figyelt kérdés
Minden esetben rák?2011. dec. 2. 13:14
1/14 anonim válasza:
Lehet elrontották a képet vagy nem értékelhető.
2/14 anonim válasza:
Egyáltalán nem. Lehet olyan, pl. régebbi megfázásból vsszamaradt folt, amit tisztázni akarnak. Ne stresszelj előre! Egy ismerőst is visszahívtak, a végén kiderült, hogy két bordája össze volt nőve, az vetett árnyékot.
3/14 anonim válasza:
Nem! Lehet TBC, lehet tüdőgyulladás utáni folt,vagy nem jól sikerült a felvétel.
4/14 anonim válasza:
tüdőszűrésen nem rákra, hanem tbc-re szűrnek...de nagyobb a valószínűsége annak, hogy szar a felvétel
5/14 anonim válasza:
Egyáltalán nem biztos!
Lehet oka:
- nem sikerült az első felvétel, valami technikai malőr miatt
- valami véletlenül, a felvételre odalkerült piszok miatt kérdőjelessé vált a korábbi felvétel
- látnak valamit, de ha rákérdeznek és közlöd, hogy igen, dohányzol (hát annak a lerakódásait láthatják)
- előfordulhat, hogy az általad felvetett kérdés őbennük is megfogalmazódik
Sok minden más miatt is hívtak már vissza embereket, nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni!!!!
6/14 anonim válasza:
Ha nem rákra szűrnek, akkor miért kell mennem 3 havonta a kontrollok alkalmával? (Egy rákbeteg...)
7/14 anonim válasza:
nyilván, mert ha rákbeteg vagy, pláne, ha sugárterápiát vagy kemo-t kapsz, akkor fogékonyabb vagy a fertőzésekre - a légutak meg amúgy is könnyű célpontnak számítanak egy legyengült betegnél
8/14 anonim válasza:
Úgy látom el kell oszlatni a tévhiteket. Nem hagyott nyugodni és felhívtam az onkológus főorvost, akihez járok és megkérdeztem micélból a tüdőszűrő. A tüdőszűrésen minden eltérést vizsgálnak, bármilyen eredetű is az. Daganatos betegség esetén nem TBC-t néznek... Van-e metasztázis és ha van mennyi és mekkorák, (egy esetleges fel nem derített daganatos elváltozás megléte.) Normál esetben is néznek esetleges szívnagyobbodást, aorta elváltozásokat...szóval bármit, ami látható és értékelhető egy felvételen.
9/14 A kérdező kommentje:
szóval, ha csak általános kivizsgálás miatt mentem tüdőszűrőre, és azt mondták, hogy nem teljesen negatív, az nem csak azt jelentheti, hogy a tüdőmmel van valami gond, hanem akármi mással, ami azon a környéken van? Meg is lepődnék, ugyanis nem dohányzom.
2011. dec. 2. 13:53
10/14 anonim válasza:
Mint írták és én is előbb, lehet nem értékelhető a felvétel és csinálnak újat. Lehet egy visszamaradt folt a tüdődön megfázás miatt. Általában ezek az esetek fordulnak elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!