Tüdőszűrés kimutatja a nem tüdőt érintő mellkasi daganatot?
Vagy ehhez csakis a ct jó? Esetleg valami más fajta vizsgálat?
hónapok óta nyomó szuró érzést érzek a mellkasomban, utóbbi időben már elkezdett sugározni a jobb hónaljam felé az érzés a szegycsont alól. Az orvosok még csak ott tartanak hogy hát szív vizsgálatok, én szerintem nem szív probléma, tüdőszűrés nem mutatott ki bajokat. Vélemények?
Ha elég közel van a tüdő perifériájához, esetleg pont olyan elhelyezkedése van, hogy látszik, akkor van rá esély, hogy kimutassa. De egy ct vagy egy mr erre sokkal hatékonyabb. Nekem nyirokcsomó-daganatom volt mellkasban, amit csak PET ct mutatott ki, a többi vizsgálat szerint nem volt bajom. Másnak viszont már egy röntgen is kimutatta ugyanott, pusztán a kicsit másabb elhelyezkedése miatt.
De remélem, ez csak elméleti kérdés volt, bízz az orvosokban, ha ők nem gyanakszanak erre, akkor kicsi az esélye, hogy ennek van köze hozzá. Tudják, milyen vizsgálatokat kell elindítani, hogy előbb-utóbb kiderüljön, mi okozza. (Persze, most jönnek majd az ellenpéldákkal, hogy kinél nem jött ez be, de ennek a száma elenyészően kicsi az egészhez képest.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!