Én 14 hetes kismama vok és váratlanul rendkivüli felmondással kirugtak most elmentem betegálományba. Utána eltudok menni munkanélkülire és gyest fogok kapni . Teljesen ki vagyok ilyenkor mi a teendö?
Nem tudta a munkáltatód, hogy babát vársz? Kismamaként védett vagy, bár a rendkívüli felmondás arra utal, hogy valami nagyon súlyos szabályszegést követtél el.
Amennyiben a munkáltatód tudott a terhességről irány a munkaügyi bíróság és jogellenes munkaviszony megszüntetés miatt per.
Előző hozzászóló vagyok, egy kicsit javítanám, amit az előbb írtam, mert félreérthető.
Természetesen nem kellett bejelentened a terhességet ( erre csak én voltam kíváncsi ) , ezt visszamenűleg is lehet igazolni, védett vagy a terhesség kezdetétől. Ilyenkor a munkaviszonyod csak közös megegyezéssel szűntethető meg vagy rendkívüli felmondással, de ebben az esetben igencsak indokolni kell a munkáltatónak ( pl. súlyos gondatlanságból eredő károkozás). Egyéb esetben megszűntethető még a kismama munkaviszonya, ha próbaidős, határozott idős a munkaviszonya vagy esetleg a cég jogutód nélkül megszűnik.
Tehát a munkaviszonyod tényleg megszűntethető rendkívülivel, ha van erre a foglalkoztatódnak alapos indoka. Amennyiben nincsen ilyen, akkor bizony gondban van, ha Te úgy akarod...
Értelek. Ebben az esetben sajnos jogos az eljárás, a munkáltatódnak igaza van.
A további lépéseknek gondolom már utánajártál. Vigyázz a babádra és próbáld kipihenni ezt a kellemetlenséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!