Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Milyen testtartásban üljek a...

Milyen testtartásban üljek a széken hogy a gerincemnek a lehető legkevésbé legyen káros, úgy, hogy sokat ülök?

Figyelt kérdés
2011. nov. 18. 18:55
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem széken ülni egyáltalán nem jó a gerincnek. Vagy törökülésben/a popsi szintjére felhúzott lábakkal, vagy gyakorta székeket váltogatva: pl. fitnesslabdán/térdeplőszéken, stb.
2011. nov. 18. 19:05
 2/8 anonim ***** válasza:

szia!

Nekünk mondták annak idején anatómiából, hogy ha sokat ül valaki, akkor ki kell nyújtani a lábat, hogy 90 foknál nagyobb szögben legyen. Ez arra jó, hogy nem törik meg az artéria a lábadban, szabadabb a vérkeringés.

2011. nov. 19. 10:13
 3/8 anonim válasza:

a gerincnek az egyenes testtartás a legjobb,de sok ideig

ez se, ezért időnként cseréld a testtartásodat például dőlj egy kicsit előrébb a széken,és néha állj fel egy kis nyújtózásra .

2011. nov. 22. 09:00
 4/8 Angleth válasza:
Általában érzed, hogy mikor rossz a gerincednek a tartása. Akkor váltsál.
2011. nov. 22. 18:21
 5/8 anonim ***** válasza:
Dynair párnán volna a legjobb ülnöd. Ez egy lapos, levegővel "töltöt" gumikorong, ami ülés közben tornáztatja a hátizmaidat, valahányszor a legapróbb mozdulatot is teszed.
2011. nov. 23. 07:33
 6/8 anonim válasza:
fekve..
2011. nov. 25. 15:23
 7/8 anonim válasza:
Engem porckorongsérv miatt megműtöttek és aktív ülőmunkát végzek. Egy általam kipróbált és valóban hatásos dolgot tudok mindenkinek ajánlani, akinek hasonló problémája van. Egy gyógyászati segédeszköz boltban vettem egy ék alakú szivacs ülőpárnát, amit kifejezetten ülőmunkát végzőknek ajánlanak. NAGYON JÓ!! Nem mellékes, hogy az ára is megfizethető, csak 2700 forintot fizettem érte (az egyik fentebbi válaszban ajánlott levegővel töltött párnáért 10 ezret is elkérnek). Egy gerincgyógyászati segédanyagban olvastam, hogy ez sokkal jobb, mint a kör alakú párna, mivel arra készteti a gerincet, hogy egyenesen ülj, előrebillenti a medencét, anélkül, hogy ezt megerőltetőnek éreznéd. Azt nem állítom, hogy eleinte nem tűnik egy kicsit szokatlannak, hogy úgy érzed, le akarsz csúszni a székről, de amint rájön az ember, hogyan kell ülni rajta, megszűnik ez a probléma. Én a napi nyolc órából kb. 6-ot aktívan ülök és a párnának köszönhetően nincsenek panaszaim. Ha valami miatt nem használom, rövid idő múlva ismét fájdalmaim vannak. A hosszasan autót vezetőknek viszont nem ezt a párnát ajánlják annak ellenére, hogy az is aktív ülő tevékenység!
2011. dec. 1. 09:58
 8/8 anonim ***** válasza:
Fitneslabda!
2011. dec. 6. 03:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!