Nagyon szeretném egyszer meglátogatni a csernobili atomerőművet, vagyis azt ami maradt belőle. De ahogy hallom a 10km-es zónán belül 20-30× a sugárzás a normálishoz képest. Megéri? Okozhat később bajt?
2011. máj. 6. 19:40
1/7 anonim válasza:
Végül is mi baj lehetne? Max rákot kapsz...
2011. máj. 6. 19:48
2/7 anonim válasza:
várjál még 50 évet, akkor már úgyis mindegy lesz hogy árt-e sugárzás vagy nem
és nem halsz meg úgy, h nem láttad
Bocs, de ez jutott eszembe
Én nem mennék, vannak a neten képek róla...
2011. máj. 6. 20:53
3/7 A kérdező kommentje:
Valóban arra nem is gondoltam h idősen. De nagyon érdekel. Na mind1 majd meglátom.
2011. máj. 6. 20:58
4/7 anonim válasza:
Ha mégsem látogatnál el oda személyesen, itt nézelődhetsz:
Szerintem baj, ha sugárzást kapsz, szerinted ki akar egy s.fertőzöttel élni? Ráadásul rengeteg betegséged lehet, nem feltétlenül rögtön, évekkel később. Szerintem nem éri meg, nekem nem érné meg, de te tudod, neked mi a fontossági sorrend. Nekem ez nincs a listámon, nem akarok magamnak szándékosan ártani, így is olyan sok káros dolog van ami mások vagy önhibánk miatt ér minket.
Egyébként hány éves vagy?
Végül is mindegy mit írunk, a döntést te fogod meghozni. Én tisztes távolból szemlélem inkább. Remélem meggondolod magad.
2011. máj. 13. 17:21
6/7 anonim válasza:
Én elmennék, ha érdekelne. Csernobilba úgy mennek csoportok, hogy mindenki kap sugárzásmérőt meg dózismérőt, és a durván sugárzó területekre nem is engednek senkit. Így azért annyira nem veszélyes. 100 mS dózis kell ahhoz, hogy a sugárzás káros élettani hatásai, tehát a rák gyakoriságának növekedése kimutatható legyen. Ha repülővel utazol, vagy eszel egy banánt, azzal is kapsz egy kis többletdózista természetes háttérsugárzáshoz képest, mégse hallottam senkitől, hogy ne repüljek, mert rákot kapok.
2011. máj. 14. 22:18
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó (meg persze a többieknek is). Még 18 vagyok szval max 5 év múlva lesz lehetőségem :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!