Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Apehnál saját TB-ellátás...

Apehnál saját TB-ellátás intézése esetén visszamenőleg is kell fizetni, akkor is ha semmilyen ellátást sem vettem igénybe?

Figyelt kérdés
2009. máj. 6. 11:31
 1/2 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy igen.
2009. máj. 6. 11:54
 2/2 anonim ***** válasza:
Igen, mert a TB az Társadalom Biztosítás, nem pedig magánbiztosítás. Az a lényeg, hogy mindenki dob a közösbe és ezért mindenkit ellátnak aki benne van + a gyerekeket és a nyugdíjasokat. Így fizetned kell akkor is, ha nem vettél igánybe ellátást, de cserébe akkor sem kell ráfizetned, ha mondjuk befizettél 100 ezret és rádkötltenek 3 milliót. (Az USÁ-ban valami ilyesmi van, hogy erre, meg erre kiterjed a biztosításod, ha ennyit és ennyit fizetsz. Ha nem terjed ki, akkor fizethetsz pluszba.) Szerintem ez így fair, mármint a magyar rendszer. Ha mindenki tisztességgel rakna a közösbe, akkor ez egy jól működő rendszer lehetne, csakhát Magyarországon mindenki csak elvenni szeret az asztalról. Ez persze már nem tartozik a kérdésedhez. :-)
2009. máj. 6. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!