Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha már egy ideje nem fizetem...

Ha már egy ideje nem fizetem a TB-met különböző okok miatt, akkor pótolnom kell majd a kimaradt hónapokat tárgyhónaptól visszamenőleg addig, ahol abbahagytam vagy onnan folytathatom, amilyen hónapban éppen tartok és változatlanul él a biztosításom?

Figyelt kérdés
Tehát csak kikerülök a biztosítási rendszerből addig, amíg nem fizetem és így általános vizsgálatokra sem mehetek (háziorvos, bőr- és nőgyógyász, szűrések, stb.)? Mert hallottam már olyat is, hogy egyszerű vizsgálatoknál nem figyelik, hogy rendezve van-e ez a dolog, de ha valami komolyabb bajom történik, utólag fizetni kell az ellátásokért.
2011. máj. 23. 11:22
 1/8 anonim ***** válasza:
71%
Én úgy tudom,hogy az elmaradt hónapokat is be kell fizetni!
2011. máj. 23. 11:26
 2/8 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy mindenki mást mond:( Valaki szerint csak kikerülök, valaki szerint pótolni kell. Mindenesetre már legalább egy éve annak, hogy nem fizetem és semmiféle felszólítást sem küldtek, sőt még a csekkeket sem.
2011. máj. 23. 11:35
 3/8 anonim ***** válasza:

Az ellátásért utólag nem kell fizetni, viszont a tb-t az apeh utólag is beszedi. Ha elmész az orvoshoz, szólni fog, hogy tudsz-e róla, hogy nincs fizetve tb-d, de ellátnak ettől függetlenül is.

Én sem fizettem, aztán bejelentkeztem fizetésre, és eddig nem szerencsére nem esett szó a elmaradt hónapokról.

2011. máj. 23. 11:35
 4/8 anonim ***** válasza:
Első vagyok! A volt pasim anyukája járt így! Arra emlékszem,hogy nem fizette elég sokáig, elég nagy összeg jött össze, és ő speciel kölcsön kellett,hogy kérjen,hogy be tudja fizetni. Ebből gondolom,hogy utólag kellett neki betolni!
2011. máj. 23. 11:36
 5/8 anonim ***** válasza:
apu sem fizette 2 éven keresztül, most az aktuális havi díjat és az elmaradt részt is fizeti részletekben, ő kért részletfizetési lehetőséget a rendezésre, tehát utólagosan adó módjára behajtják, csak idő kérdése, hogy mikor
2011. máj. 23. 11:44
 6/8 A kérdező kommentje:
De az normális dolog, hogy a csekkeket sem kapom meg már kb egy, másfél éve? Bemennék megérdeklődni ezt az egészet, csak nem tudom, mit mondjak. Azt, hogy kaptam egy ideig, nem fizettem, aztán még ha akartam volna, sem tudtam volna rendezni, mert megszűnt a csekküldés. Vagy lehet, hogy ha a meglévőket elkezdem fizetni, tovább küldenék... Mindenesetre köszönöm a válaszokat, holnap szerintem meglátogatom a Teve utcát, mert engem már kiidegel ez a bizonytalanság:D
2011. máj. 23. 12:00
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem a teve utcába kell menni, ezt az APEH-hel kell intézni. Én nemrég voltam. 3 hónap elmaradásom volt, az utolsó ft-ig kifizetették velem, még a félhónapot is.
2011. máj. 23. 14:09
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeteket!
2011. máj. 30. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!