Választhatok háziorvosnak állatorvost?
Állatorvos nem lehet humán orvos.
Ha lehetne sem valószínű, hogy bármelyik állatorvos bevállalna akár egyetlen ember felelős ellátását.
Az állatorvosok sokat tanulnak az egyetemen az embertanról és az emberi betegségekről, ellenben a humán orvosok semmit nem tanulnak az állatok megbetegedéseiről. Maximum járványtanon ill. igazgatástanon.
"azt ne felejtsük el, hogy a medikusok 6 évig foglalkoznak az emberrel, nem csak érintőlegesen" Az idézett mondat ostobaság. Remélem a bejegyzés írója sem gondolta komolyan. A medikusok nem csak 6 évig foglalkoznak az emberrel, hanem gyakorlatilag aktív praktizőr éveik végéig.
"Az állatorvosok az állatokhoz értenek, ennyi. Nem kell túlértékelni az állatorvosi szakmát..." Ez végképp egy nagy ostobaság. Nem is értem, hogy lehet ezen sorok írója 82%-ban hasznos válaszadó. A válaszaiból látszik, hogy egy tanulatlan, felszínes emberről van szó. Valóban nem kell túlértékelni, de tudni kell meg becsülni minden szakmát, pláne egy hivatást. Az orvosokat nem helyén való így egymáshoz mérni: egyiket magasztalni, másikat degradálni; mert semmi értelme az egésznek. A lekicsinylő hozzászólás mögött flusztráltság, irigység és valószínűleg a társadalmi identitászavar állhat. Kedves 10/14-es kommentelő, ne erőltesd ezt a dolgot. Én tisztelem az orvosokat és az állatorvosokat is. Egyik hivatást sem helyezném a másik elé. Nem helyettesíthetik egymást. EZ a válasz az eredeti kérdésre!
Hogy összepocskondiáztátok egymást... Persze csak azért,mert rólam nem tudtatok. Nem bsj nevessetek ki. Elmondom.Győr húsüzemében egyik leendő hűtőterem falát búrkoltuk alu-csíkokkal.Épp egy álláson voltuk néhányan. anyaghiány volt vagy csak pinentünk,nem tudom. Én a falnak támasztottam a hátamat ,mely fal erősen ripcsos volt. Az állás (kb.180cm.) megindult alattunk. A fal végighorzsolta a hátamat,mig a földre nem fenekeltem. Késő délután volt már.Társaim mondták: ilyenkor már nincs itt üzemorvos,talán még az állatorvos itt van.Társaim kicsit nevettek a dolgon,én naem. A fal koszos volt.
Egy fiatalembe volt az állatorvos .Ő is kucogott a helyzeten,s mondta :
- nekem semmim sincs,legfeljebb jódom.
- Hát ha más ninca ,akkor az.
- Csípni fog...
- Tuom. - Kicsit sziszegtem,de a kezelést megköszöntem
Szükség törvényt bont
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!