Az alábbi diagnózis alapján indokolt a Controloc 40mg szedése?
Figyelt kérdés
Voltam a gastroenterológián gyomortükrözésen. A doktornő azt mondta,kicsit sok a savam amitől a gyomorfal kivan pirosodva. Este 40mg Controlocot és 3x1 MOtiliumot írt fel. A leleten ez áll:
A gyomorban és a dd.-ban diffuse durva, hyperaemiasabb nyh.kép. Pylorus nyitott.
Vélemény: Gastroduodenitis képe.GERD szövődménnyel.
Diagnozis: Gastroduodenitis k.m.n. Gastrooesophagealis reflux, oesophagitissel
Szerintetek szedjem ezt az erős (és drága)gyógyszert?
2009. máj. 3. 16:12
1/3 anonim válasza:
Nekem nem voltak ilyen durva tüneteim, csak egy sima refluxom, amitől időnként égett a gyomrom. Egy ismerős belgyógyász savlekötőt írt fel azzal, hogy szednem kell egész életemben, meg ne nagyon egyek egy egész listányi ételt, pláne lefekvés előtt, blablablabla.... Amikor a második adagot mentem feliratni a házidokihoz, el volt hűlve, hogy minek szedek ilyen fiatalon már savlekötőt, mikor ezt a problémát véglegesen meg lehet gyógyítani Controloc-kal. Mindössze két hónapig kellett szedni, ez évekkel ezelőtt volt, azóta semmi bajom, ehetek, amennyit akarok, amikor akarok. Az a jó a Controloc-ban, hogy nem csak a gyomor savháztartását teszi rendbe, hanem a gyomor záróizmát is visszaerősíti, hogy ne engedje vissza a nyelőcsőbe a savat. Mellesleg nem rémlik, hogy olyan drága gyógyszer lett volna, mindössze kétezer forint. És két doboz fogyott el a két hónap alatt. Ennyit igazán nem szabad sajnálni az egészségedért!
2/3 A kérdező kommentje:
Nekem is csak égni szokott a gyomrom. Nem vészesen,csak már évek óta tart és megelégeltem. Akkor csak kiváltom a controlocot és majd meglátom hat e. Neked okozott valamilyen mellékhatást? A mályat nem károsítja?
2009. máj. 3. 18:34
3/3 anonim válasza:
Semmilyen mellékhatása nem volt. Egyébként meg nem létezik olyan gyógyszer, aminek a dobozán ne sorolnának fel legalább háromsornyi lehetséges mellékhatást, ettől ne ess pánikba! Nem rögtön kezd el hatni, az első hónapban még semmi változást nem éreztem, a második hónaptól volt jobb. Sőt amikor lejárt a két hónap, néhány napra úgy felerősödtek a tüneteim, hogy azt hittem, nem is hatott az egész kúra, aztán elmúltak, és azóta sem jöttek elő soha többé. Gondolom, kell egy kis idő a gyomornak, amíg újra beáll a saját savtermelése a gyógyszer nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!