Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mennyi hálapénzt szoktatok adni?

Mennyi hálapénzt szoktatok adni?

Figyelt kérdés

Náthás lettem :((( és el kell mennem a háziorvoshoz.

15ezerre gondoltam, az jó? És mikor adjam oda?

2009. máj. 1. 03:14
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%
Hivatalosan tilos a hálapénz adása. Emellet nem értem, hogy egy nátha miatt minek kell hálapénzt adni. Egy náthára az orvos felír egy gyógyszert, kiváltod, ágyban maradsz, ennyi. Személy szerint azt sem támogatom, hogy az orvosok akár műtét után kérjenek pénzt, csak mert elvégezték a MUNKÁJUKAT. Egy fizikai munkás se kap hálapénzt, mert elvégzi a feladatát. S ha az orvosod kér hálapénzt... hát, akkor gyakorlatilag törvényt szeg meg.
2009. máj. 1. 03:23
 2/11 anonim ***** válasza:
52%
Nátháért én olyan 8-10-et szoktam adni.Ha meghallgat a doki sztetoszkóppal akkor akár 12-t is.
2009. máj. 1. 03:38
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Náthával minek orvoshoz menni? amúgy az első válaszolónak teljesen igaza van.
2009. máj. 1. 03:43
 4/11 anonim ***** válasza:
96%
Én sem értem hogy egy egyszerű náthára mért kell hálapénzt adni. Az ember elmegy a háziorvosához és kész, neki ez a dolga. Nem mondom egy szülésnél vagy egy műtétnél persze én is adok, főleg ha én fogadom fel az orvost.
2009. máj. 1. 05:31
 5/11 anonim ***** válasza:
86%
Nehogy odaadd!Van neki rendes fizetése.
2009. máj. 1. 06:59
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Saját háziorvosodnak, nem magánrendelésen nehogy adj pénzt. Ha meg magánrendelésre mész, akkor meg majd ő megmondja, mennyi a tarifa.
2009. máj. 1. 08:17
 7/11 anonim ***** válasza:
94%
Ahálapénz nem tilos, az emberek eldönthetik adnak-e, vagy sem, ha önként adja az orvosnak akkor az nem törvényellenes ha elfogadja az orvos, csak ha / ezt értem nem magánrendelökre / az orvos megszabja mennyit adjon, persze magánrendelökben elöre lehet tudni hogy tarifa van, visszatérve kérdésedre, az naygon sok, 15 ezert nálunk / klinikán dolgozom nagyvárosba / kisebbfajta mütétekbél adnak ! / háziorvosnál nem kell, föleg nem ennyit egy nátha miatt, de ha gondolod vigyél egy kávét, meg egy bombont az asszisztensnek, mert ugye az orvos sem létezik asszisztens nélkül, de én a háziorvosnál sosem adtam hálapénzt!! Meg aztán tényleg van fizetésük rendesen.
2009. máj. 1. 09:40
 8/11 anonim ***** válasza:
76%

NÁTHA??Bocsi hogy ezt írom,de te hülye vagy??

1.A náthával még dokihoz se kell menni.

2.Ha el is mész,mi a francnak?Van annak elég fizetése!Ráadásul 15 ezret??

Max.akkor adok hálapénzt,ha magán doki,de akkor se mindig,vagy esetleg,ha műtétem van,vagyis volt,én akkor 25ezret adtam,de hát az azért mégis csak műtét volt,nem pedig egy kis nátha.!

2009. máj. 1. 16:32
 9/11 anonim ***** válasza:
60%
Ezt a lepontozó mániást nem lehet kiszűrni?
2009. máj. 1. 18:50
 10/11 anonim ***** válasza:
55%
Hát ki kellene !! én csak leirtam nálunk mi a szokás, meg mit ajánlok a kérdezönek, máris le vagyok pontozva
2009. máj. 2. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!