Hányszor lehet menni egymás után röntgenre?
Figyelt kérdés
Májusba voltam tüdőszűron,1 hete nyaki gerinc röntgenen,holnap viszont megyek a fogásztra s máe azon aggódom,hogy mi van,ha röntgenre küld,mert fáj a fogam 1 hete s kettő,nem tudom megállapítani,hogy melyik a ross.
Ennyi sugár után már nem igazán szeretnék a röntgenre menni.
Mit tegyek?
2011. okt. 11. 10:12
1/5 anonim válasza:
Mondd az orvosnak, hogy egy hete voltál és ő meg eldönti , hogy javallott e menni most is.
Bízz a dokikban:)
2/5 anonim válasza:
A kapott dózis erősen függ a gép korától (fejlettségétől), illetve a felvétel tipusától. Átlagosan, durván számolva egy felvétel 1mSv +- pár mSv, de mondjuk egy fogászati röntgen ennél kevesebb ha jól emlékszem 5 μSv körül lehet. Az egészségügyi határérték egy évben 50mSv, az effektív dózis (itt kezd el megbetegíteni) 250mSv. Szerintem belefér még ez az egy:)
3/5 A kérdező kommentje:
De még évelején is voltam egy párszor fogászati röntgenen.
2011. okt. 11. 10:51
4/5 anonim válasza:
Leírtam, hogy évente 50 lehet, egy röntgenfelvétel meg kb 1.(már direkt nem írok mértékegységet, nehogy túl bonyorult legyen). Év elején voltál párszor, juj, akkor már nem 45ször mehetsz idén, csak 40szer. Sikerült felfogni, vagy nem tudom hogy kéne még elmagyaráznom?!
5/5 A kérdező kommentje:
Szebb stílust is lehetne használni!!!!!
2011. okt. 11. 17:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!