Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Vakbéllel műtöttek mit ehetek?

Vakbéllel műtöttek mit ehetek?

Figyelt kérdés
szóval engem szerdán műtöttek vakbéllel 3 napja ehetek diétásat. kaptam egy papírt miket ehetek miket nem KORHÁZI KEZELÉS ALATT. kaptam ropit, kekszet, yoghurt-ot, levest, pudingot, főzeléket, krumplipürét stb. ma engedtek haza és azt írták a zárómba hogy könnyű étkezés. jó gondolom nem ehetek zsíros fokhagymás sült oldalast meg ilyeneket. viszont szerintetek ihatok tejet, meg ehetek csokit meg ilyen nem túl durvákat? mert azokat nem ehettem bennt a kórházba. köszönöm a válaszokat.
2011. okt. 3. 17:50
 1/6 anonim ***** válasza:

tejet szerintem semmiképp ne igyál,a csokit cska azért nem javaslom mert székrekedést okozhat ,és egy hasi műtét után nagyon kellemetlen tud lenni.

Ropi keksz az most is mehet,te,húsleves,sovány husi,zöldségek.. igyál nyugodtan rostos leveket is

2011. okt. 3. 18:00
 2/6 A kérdező kommentje:
de miért nem ihatok tejet :((( az a kedvencem :( nem értem ha pudingot is ehettem :(((
2011. okt. 3. 18:08
 3/6 anonim ***** válasza:

Amit kerülj:

- hasfogó ételek/italok (banán, alma, kakaó, csoki,...)

- zsírban sütés

- túlfűszerezés

- puffasztó dolgok ("K"-betűsek, hüvelyesek, tök, gyümölcsök közül)

- sok tésztás, lisztes cucc

Ami mehet:

- párolás, főzés

- könnyű ételek

- főzelékek

- tejet is ihatsz, de módjával, és úgy, h ne okozzon szorulást

- meleg víz (puffadásgátló, székletlazító)

- lazító ételek (de vigyázz, mert sok gyümölcs fúj - pl. szilva, barack, banán, szőlő...)

- sok folyadék

2011. okt. 3. 18:30
 4/6 A kérdező kommentje:
oh köszönöm szépen, és szerinted ehetek gabonapelyhet? van kakaós, meg fahéjas ciniminis, meg chocapic. ehetek valamelyikből? tejjel szerettem volna.
2011. okt. 3. 18:49
 5/6 anonim válasza:

Szia,engem pont egy hete műtöttek,vasárnap jöhettem csak haza... Igazából mindent ehetnek,kivéve a hüvelyesek,puffasztó,k betüs zöldségek,salikat,fűszeres(túl fűszeres) és megterhelő kajákat nem...

Krumplipürét ehetsz:)

Kakaót,tejet is,mert önmagában nem székletfogó..épp ellenkezőleg..:)

Keksz,nem túl cukros tea,vajkrémek,kenyér,tea.. És sok levest! :) Hangsúlyozom...ne legyen fűszeres,csípős...:) És egyszerre ne sokat.

Jobbulást oda is !:)

Egy ápolónő

2011. nov. 22. 08:30
 6/6 anonim válasza:
Én pont úgy tudom, hogy a rostos dolgokat kerulni kell.
2019. okt. 23. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!