Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mi a menete a széklettenyészet...

Mi a menete a széklettenyészet leadásának?

Figyelt kérdés
Voltam a házidokinál, adott egy vizsgálatkérő lapoz meg egy receptet amivel a kis edénykét kell kiváltani. De hogyan tovább??? Elfelejtettem megkérdezni. Kiváltom az edénykét, aztán a mintát meg a beutalót vigyem a leadási helyre?? vagy hoyg van ez?
2011. szept. 22. 18:20
 1/3 anonim ***** válasza:

A tartályba tedd a mintát - ne csurig, kevés is bőven elég.

Aztán a legkisebb tartályra - amibe a székletet teszed - ráírod a dátumot (van is rajta papírcsík).

Ezt beleteszed az egyel nagyobb (fekete?) tartályba, lezárod. Újabb tartály (piros?) lezárod.

Na, én eköré csavarom a kísérőlapot, és úgy teszem be a dobozába.

Mindkét nyitós oldalát leragasztom, és még aznap - max. másnap reggel - viszem a postára (dátumot a tárolódobozra is írj, mondjuk a cím, feladó alá). Kapsz egy zacsit, abba belepakolod, és feladod.

2011. szept. 22. 18:32
 2/3 anonim ***** válasza:
Postára én még nem adtam ilyet, nem tudom hol laksz? Nálunk úgy működik ez a dolog, hogy az ÁNTSZ - Laborban van egy láda ahová be kell dobni a széklettartályt a rátekert és gumizott beutalóval, az eredmény pedig annak érkezik aki a vizsgálatot kérte (tehát a háziorvosnak ).
2011. szept. 24. 19:28
 3/3 anonim ***** válasza:

Ad vényt a tartályra?

(Na azt megnézem)

2017. febr. 18. 02:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!