Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Meddig várható, hogy fáj az...

Meddig várható, hogy fáj az izomba adott oltás helye, izom?

Figyelt kérdés

Már a harmadik napján vagyok 42 évesen az oltásnak, és a helye, az izom szinte pont ugyanannyira fáj, mint rögtön utána.

Nem halálos, de szinte ordítok a fájdalomtól bizonyos mozdulatoknál, pl. ha felemelem a karom, vagy ha nyújtanám azt a karizmom, izomlazító Bengay krémmel is bekentem kétszer is, nem igazán éreztem különbséget...

Minden reggel reggelitornázom nyújtó és erősítő feladatokkal, és egyes mozdulatokra, de néha csak úgy is úgy fáj, hogy nagyon. Be is lilult az oltás helye a hófehér bőrömön, ez is normális?

Normális ez az oltás harmadik napján? Meddig fog még fájni és mit tehetek, hogy ne fájjon (nem fájdalomcsillapító gyógyszerre gondoltam, olyat úgysem szedek be), kenegessem izomlazítóval gyakrabban? Jó, ha nyújtom vagy erősítem a karizmom, vagy csak jobban fáj tőle? Durva, hogy még mindig ordítani tudnék, úgy fáj az oltás helye három nap után is. Mit tehetek, hogy ne fájjon?

ma 18:02
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Milyen "csodát" kaptál te gyermekem??
ma 18:13
 2/3 anonim ***** válasza:
22%
Nemattóvan! Az óttás "működik"!
ma 18:23
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Ne izomlazítóval próbálkozz, hanem pl. fekete nadálytő/árnika kenőccsel, ami egyrészt a lilulást (véraláfutás), másrészt a helyi gyulladást is kezeli. Lehet, hogy egy-két napig hanyagolnod kellene a nyújtást, erőltetést is. Harmadik napon ez még normális lehet, de ha még egy-két nap múlva is fennáll, ott már el kellene menni megmutatni háziorvosnak.
ma 18:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!