Háziorvos feljelenthet valakit, ha kiderül az illető drogozik?
könnyű drog fogyasztása nem bűncselekmény, de nem is szabálysértés. max kérdezősködhet, és a rendőr is legfeljebb eddig mehet el. az más, ha valakinél találnak...
kemény drogok fogyasztása viszont már járhat jogi következményekkel, így el tudom képzelni, hogy ilyen esetben a rendőrök jönnének látogatóba.
Azt mondta a doki ismerősöm, hogy ahol rendőrt hitvak ott más is volt.
Ezt meg egy orvos írta, akitől megkérdeztem:
A feltett kérdésére nem tudok válaszolni, mert ennek a jogi hátteréről nincs információm. Talán kérdezzen meg egy jogászt. Én csak azt tudom mondani, hogy ha egy betegem ezzel keresne meg, nekem nem az fordulna meg a fejemben, hogy feljelentsem, hanem, hogy miként tudok segíteni.
Szerintem sem jelenthet fel, viszont Te perelheted a dokit az intézményt, mert megsértették a személyiségi jogaidat.
Mint fogyasztót nem hiszem, hogy köteles bárki feljelenteni, viszont, ha terjesztő akkor IGEN!
Van néhány eset amikor az orvosnak KÖTELESSÉGE rendőrt hívni:
1. Saját magát érzi veszélyben
2. A páciensét nyilvánvaló támadás érte (lőtt seb, szúrt seb, stb.)
3. Ha államellenes bűncselekmény gyanúja vetődik fel.
Egyéb esetben NEM hívhat rendőrt és nem jelenthet fel senkit orvosként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!