Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Az iskolai vizsgálatok mért...

Az iskolai vizsgálatok mért léptek át egy normális, megengedhető határt amit korábban senki sem firtatott és senkinek sem volt kellemetlen és mért váltak csorda jellegűvé? Bővebben lennt

Figyelt kérdés

Mért nem lépett senki abban hogy minden a régi,bevált kerékvágásban folytatodjon.Szerintem vannak olyan részek amiket nem kellene feszegetniük az iskolai vizsgálatoknak,hanem lehetőséget teremteni az igénybe vételükhöz.

A szülők amikor igen durva módon zajlódnak le vizsgálatok mért nem lépnek,nem érdekli őket a gyerekük?

Hogyan jutott az eg.ügyi szolgáltatás iskolásoknál idáig,mért csordaként kezlik őket,hol az emberség,vagy empátia,hol a diszkréció?

Régen is voltak gondok,kevés pénz,kevés idő és mégis a legtöbb helyen odafigyeltek a korrektségre,az érzésekre.

2011. júl. 16. 18:08
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
pedig igen sok helyen olvastam erről,nem az van megemeli az alsóneműt hanem a külsejét kézzel vizsgálja akár kis és nagy 17 éves lányoknál is és teljesen meztelenül kell felkeüdni az ágyra úgy beterpeszeteni.Ahogy fiúknál is az orvos húzkodja,nyomkodja a golyót és sokszor ezt más osztálytársak előtt.Arra hivatkozva meg van a fiúk golyóója,nincs szükülete,na heregolyó is leszáll születéskor,és nem hinném évente ellenőrizni,fogdosni kellene,nem ilyen körülmények között.Pedig erről hallani mindenhol és senki semmit nem lép,ha meg is szólal,tettek nem követik.Ezt meg nem szabadna hagyni,erre mondtam kellene egy határt szabni,meddig mehet el az orvos.És semelyik vizsgálathoz nem hinném a teljesen meztelenségre lenne szükség,azzal méginkább megalázzák a diákokat.Alapból igen kellemetlen egy ilyen vizsgálat,nem hogy akkor még meztelenül,vagy még más előtt végezzék.Eleve én csak a háziorvosommal tudnék vagy később előre meg és átbeszélve mindent nőgyógyásszal,fiú gyermeknél urologussal elképzelni,teljes diszkrécióval ilyen vizsgálatot.De orvossal,gyerekkel lehetőség szerint átbeszélve előtte mindent.Nem így.Nem állatok vagyunk.
2011. júl. 16. 18:56
 22/25 A kérdező kommentje:
Én is csak hallottam erről,ezekről és akiktől lehetet hallani,ott sem volt semmi előre értesítés róla és még az ilyen nagyok sem tudták nem kötelezhetik őket efajta dolgokra.Így már előre fél az ember,mit találhatnak még ki.Bármi megtörténthet.Persze én is fontosnak találom a szűréseket,de ilyen kézzel való vizsgálatkor csak már a választott orvosommal tudnám elképzelni a gyereknél,mint írtam megbeszélve a részleteket mind orvossal,mind gyerekkel egyaránt mi és hogyan legyen.Meg az sem mindegy hány évesnél.Évewnte meg ha nem aktív sexuálisan a gyerek nem tenném ki ennek,de persze hogy leellnőriztetném akár a háziorvos álltal ajáűnlott korban.
2011. júl. 16. 19:02
 23/25 A kérdező kommentje:
Mivel az egész egészségügyi szűrés nem egységes az iskolákban sem,mert most is van ahol alapszűrések vannak,így nemijellegeket érintő területek vizsgálatánál törvényileg igen is kellene határt szabni,hogy stop eddig mehet el egy orvos,ennél tovább nem.Meg most is sok helyen még ha találnak is valamit a gyereknél nincs visszajelzés,nálunk fogorvosnál van ilyen.Hiába állapítja meg lyukas a gyerek foga,ha értesítőt meg nem kapunk,a gyerek meg eleve fél,nem fog szólni.Akkor meg ha nem értesítenek olyan mintha meg se nézték volna.
2011. júl. 16. 19:06
 24/25 anonim válasza:

Gimis vagyok. Nálunk általánosban a szűrés nem meztelenül zajlott. Egyedüli emlékem, hogy bugyiban kellett lennem, mikor a gerincemet nézték meg. De akkor is kettesével mehettünk be a szobába, ott vetkőztünk le. Akkoriban még nem hordtunk melltartót, nem volt mit tartani, nem voltunk annyira szégyellősek. Meg persze baráttal mentünk be. Fiúknál nem tudom hogy zajlott, de náluk a nemi szerv elváltozását is nézték, nálunk ilyen soha nem volt. Gimiben a látás/hallás vizsgálat külön volt a vetkőzőstől, kb egy hónap eltéréssel. A vetkőzésnél a mellünket vizsgálták. Kettesével (szintén baráttal) kellett az öltözőbe bemennünk, de lehetett volna egyedül is, akinek úgy jobb volt. A védőnőhöz bugyiban és melltartóban, egy kardigánnal mentünk be egyesével, külön szobában volt. Csak ott kért meg, hogy vegyük le a melltartót, feküdjünk fel, kardigán a hátunk alá. Megtapogatta, pár másodperc, és mehettünk.

A hozzászólásaidat olvasva jó iskolákba jártunk, szerencsénk volt a vizsgálatokkal. Én személy szerint nem éreztem magam megalázva. Jó pont még, hogy mindvégig nő vizsgált. Fiúknak lehet ez már nem tetszett:)

2011. aug. 14. 00:02
 25/25 A kérdező kommentje:

00.02!

Szeriencséd volt,de nem annyira,mert én mell vizsgálatot sem engedném meg akárkinek.

Azért gondolj bele,hogy éreznéd magad,ha szó szerint teljesen meztelenre kellene vetkőznőd és megnéznék a nemiszerved,mint a fiúknak,férfi orvos csinálná neked és másik lány jelenlétében,húzná szét az szeméremajkakat,mert ha bele gondolsz ott is kettesével kell bemenni és attól hogy valakikkel együtt jár iskolába attól még nem hinném mindenki szívesen meztelenkednek,sőt van hogy barátnők sem vetkőznek alsóneműnél jobban le egymás előtt..Hisz náluk erről van szó és nő csinálja többnyire fiúknál a vizsgálatot.Továbbra sem tartom helyesnek hogy nemiszerveket nézenek nagy gyerekeknél,egyszer oké hogy leellenőrzik általánosban elsőben,de az hogy felsőben és középiskolában is az sok már és sértő.

2011. aug. 15. 16:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!