Az iskolai vizsgálatok mért léptek át egy normális,
megengedhető határt amit korábban senki sem firtatott és
senkinek sem volt kellemetlen és mért váltak csorda
jellegűvé? Bővebben lennt
Figyelt kérdés
Mért nem lépett senki abban hogy minden a régi,bevált kerékvágásban folytatodjon.Szerintem vannak olyan részek amiket nem kellene feszegetniük az iskolai vizsgálatoknak,hanem lehetőséget teremteni az igénybe vételükhöz.
A szülők amikor igen durva módon zajlódnak le vizsgálatok mért nem lépnek,nem érdekli őket a gyerekük?
Hogyan jutott az eg.ügyi szolgáltatás iskolásoknál idáig,mért csordaként kezlik őket,hol az emberség,vagy empátia,hol a diszkréció?
Régen is voltak gondok,kevés pénz,kevés idő és mégis a legtöbb helyen odafigyeltek a korrektségre,az érzésekre.
a mellvizsgálat meg igenis jó lányoknál, a suliorvos csak megtapogatja a mell területét így kiszűri van e csomó a mellében vagy elváltozás, ingyen van , helyben és ha baj van jelezne. Ezért nem kell felháborodni, csak jót akarnak a gyerkeknek:)Nekem is kellemetlen volt mikor férfi doki vizsgálta a melleim ,de nah..elkell végezni.
2011. júl. 16. 18:25
12/25 anonim válasza:
Az meg már durva tényleg ahogy írtad h osztálytárs előtt, nálunk egyesével volt mindenki, azért más igen ne lesegessen meg, de most a dokiról h idegen nyúlkál hozzá nem thet, bárhova mész idegen orvosokkal találkozol majd. Azért ne vizsgálja meg s enk ia ygerket mert ismeretlen a doki? ne már...ha baj lenne hidd el fejvesztve kapkodnál "idegen" dokiért h segítsen.
2011. júl. 16. 18:27
13/25 A kérdező kommentje:
Szerintem meg ha a szülő,gyerek nem járul hozzá a vizsgálathoz ne nézegessen az alsóneműbe.
Korábban sem volt ez szokás és egészséges felnőttek lettünk.Az sem mindegy milyen orvos csinálja és hogy egyedül van valaki bennt vizsgálatkor,vagy a félosztály példának okáért.
Egy kukkantással meg amúgy sem tud sok mindent megállapítani,hisz általánosban már borotválják magukat a gyerekek.
Szerintem igen sértő eljárás,meg oké te nem vagy szégyenlős az anyuk előtt ezek szerint,de van aki már akár alsósként sem vetkőzik le a szülő előtt,akkor nem hogy a félosztály előtt akar majd levetkőzni.
2011. júl. 16. 18:28
14/25 A kérdező kommentje:
Azért ez így nem igaz,én is csak nőgyógyászommal vizsgáltatom meg a mellem a kérésemre és hát a nemiszervem,egy idegen orvos nem vizsgálgassa a gyerekem a beegyezésem nélkül ilyen területeken.
Lehet neked nem kellemetlen,meg nem ciki de van fiatal aki mivel azt sem tudja mit csinálnak,mért és igen szégyenlős is,(és hát valljuk be itt nem törödnek semmivel sem ezért vizsgálgatják őket pucéron,ami nem indokolt),visszont igen kiszolgáltatott érzést és megalázottságot idéz elő,lelkileg megviseli és depis lesz ,meg évek múltán is rosszérzése lesz tőle.
2011. júl. 16. 18:33
15/25 anonim válasza:
de figyelj nem minden doki egyfomra, nem akarnak ezzel rosszat, arra gondolsz ami rossz benne h osztály, vagy szülő előtt kell az tényleg durva, nálunk egyedül kellett, de ha lesz rá írásos igazolásod akkor add oda dokinak h ne vizsgálja meg a gyereked,vagy csak akkor ha ők maguk vannak ennyi. És nem fogja, de akkor később ne bánküdj ha pénzért kell a gyerket ide oda cipelni h máshol vizsgálják meg, a sulikban hylebn van és inygen, szakképzett orvosokkal, az h bekukkantanak ide oda meg már természetes, otthon beszélni kell erről a gyerekkel h így fog megvizsgálni a doktor bácsi, h ne legyen szégyenlős, ha pedig az, vizsgálják meg mikor mindneki végzett, lehet ilyet is kérni.
2011. júl. 16. 18:33
16/25 A kérdező kommentje:
Az egyenkénti vizsgálatot nem kérni kellene,hanem alapnak kellene lenni nemi területet érintő vizsgálatnál feltétlenül.Ha az orvos ezt nem teszi meg,nem figyel erre,akkor az erkölcsi O-a.
Ez nem természetes,ahogy nőgyógyászaton sem meztelenül vizsgálnak és önszántából megy az ember oda,úgy nem hinném azért mert gyerek valaki azt teljesen meztelenül kellene vizsgálni.
Egyáltalán nem természetes iskolásoknál hogy meztelenül vizsgálják őket,a nemiszervüket,mellüket.Nálunk sem volt ilyen,hogy lenne az?
2011. júl. 16. 18:37
17/25 anonim válasza:
kérlek nem is írok többet:lelkileg depis lesz?ha szégyenlős vki megkell vizsgálni akkor is,meg lehet kérni h ne máso kelőtt, egyedül.. nem féltétlen pucéran, mikor , hol mit kell tenni, de akkor nőgyógyásznál se kelljen alulról pucérnak lenni, bugyiban is megvizsgál nem?nem kell még lehúzni se ha szégyenlős ott vki, ennyi erővel nem. nem bántani kaarlak de van olyan területe az orovosi vizsgálatnak ahol szükséges az h meztelenül vizsgáljanak nem csak a suliban. Ha olyan gondod van h mások előtt teszik, vagy durva módon akkor pnaszkodj az osztályfőnöknél h mikor vizsgálják őket legyen a gyereked az utolsó mert szégyenlős. Azzal nincs gond, utolsó lesz és akkor senki se látja, bár én sem tolerálom azt h mindneki előtt a suliban, legyen egyesével, vagy függőny mögött. Ez nekem sem tetszne, de többi más elfogadható hidd el:)nem kell ezen ennyit aggódni, mondom ha meg nem vizsgálnák meg alaposan csak felszínesen az lenne a gond.
2011. júl. 16. 18:38
18/25 A kérdező kommentje:
Ne haragudj de alsós,vagy alígy 5-6-as gyereknél nem hinném mindegy kisfiú,vagy kislány normális lenne az hogy szülő jelenléte,akár csak vizsglálórészen kívül végezen nemiszerv vizsgálatot.Most azért nem minden doki csak bekukkant.Van ahol kis,vagy már nagy lánynál is kézzel széthúzza a szeméremajkát és nyomkodja,meg csiklót néz.Azért el nem tudnám képzelni,hogy ezt egy 8-12 évesnél szülői engedély nélkül megcsinálja,mert azért így durva.Ahogy kisfiúknál sem.És azért ezt más osztálytárs előtt szokták,mert igen sok volt a panasz
2011. júl. 16. 18:41
19/25 A kérdező kommentje:
Nőgyógyásznál sem meztelenül vizsgálják őket,alul kell levetkőzni.Mért neked tetszene ha az orvosod közölné vetkőzz meztelenre és úgy tedd szét a lábad,azért az nagyon megszégyenítő lenne.A vizsgálathoz szükséges vetkőzéssel nincs bajon,de ha mert ezek a vizsgálatok az alapvizsgálatok után szoktak lenni,az alapvizsgálat nem hiszen hogy teljesen meztelenül kellene lenni.
De nálunk sem volt mell,meg punci vizsgálat és nem volt egyáltalán felszínes ettől még a szűrésünk.
2011. júl. 16. 18:45
20/25 anonim válasza:
Hát jah ezt h így konkértan megmondtad így másh 5-6 éveseknek csiklót néznek, meg széthúzzák, ráadásul mások leőtt, később sem találkoztam ilyennel. Miért nem ezt mondtad? elmentün ka téma mellett, azért nem hittem h ilyen durva,azt hittem csak bekukkantott oda, mellett vizsgáltak és kész. Azért ez durva h széthúzzák a lányokat..akkor itt mindenképpen szólni kel laz ofőnek, vagy jeln lenn iaz orvosi vizsgálaton. Még azért középsuliban sincs ez, max betekintenek a bugyiba meg gatyába de nem piszkálják ami ott van. Szülők fogajank össze és nyújtsanak be panaszt azt javaslom!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!