S. O. S.! Gennyes, gyulladt a lábujjam, csütörtökön véletlenül felsértettem a körmöm alatt az ollóval. Mit tegyek?
Betadine kenőcs kell ide, felettébb nagy baj :D
A körmödbe ne kerüljön a kenőcs, csak körbe kend be
Elsősorban orvost javasolok. Ha valami okból kifolyólag nem tudszt elmenni, Kék Lukács kenőcsöt javasolok rá.
Ez egy széles hatásmechanizmusú, állatgyógyászatban használatos, de sok ember is használja. Minden gennyes gyulladást hamar meggyógyít.
ilyen nekem is volt, sőt többször is
távolítsd el a gennyet, ne erőltesd a lábad és pár nap alatt elmúlik :)
Köszönet a gyors válaszokért!
A bátyám gyógyszerész, őt is kérdeztem erről, de sajnos ő sokat nem tud mondani, a fertőtlenítést javasolja mindenek előtt.
Eléggé tartok az orvos kérdéstől, olvastam errefelé, hogy jó eséllyel kivágják azt a részt és kitisztítják. Szerintem, senki sem gondol jó szájízzel ilyesmikre.
Mindazonáltal egyelőre még szeretnék várni, legalább 1-2 napot, hogy lássam, van-e javulás.
Holnap elmegyek Betadine-t venni.
Távolítsam el a gennyet?
Hogyan? Házilag ezt hogy tudom megoldani viszonylag veszélytelenül?
Nekem is volt többször is, és én is azt találtam a legjobb megoldásnak (ha csak felsértetted a körömágyat), hogy eltávolítottam a gennyet.
Tulajdonképpen azért is fáj ilyenkor, mert a felgyülemlett genny gyomja az idegeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!