MRI vizsgálat során mi történik/mit csinálnak/hogyan működik?
Itt egy kórházi tájékoztató:
Az előzőhöz annyit fűznék hozzá, hogy nem csak koponyáról készítenek MR-t! Mi hasi vizsgálatra szoktunk járni és akkor nincs fejrögzítés.
Esetleg még adhatnak kontrasztanyagot (vizsgálattól függően) amit intravénásan nyomnak be. Ennek lehetnek mellékhatásai is, de erre a vizsgálat előtt figyelmeztetnek, és vagy beleegyezel, vagy megtagadod.
Én is voltam már MRI-n, gondolta leirom a saját tapasztalataimat, ahogy előttem is mondták már minden fém tárgyadat kikell venni/lekell szedni, akkor ráfekszel a futóasztalra, nekem egykis hivógombot adtak amit megkellett nyomni ha úgy érzed nem birod tovább, "betolnak a gépbe, az egész testedet /legalábbis nálam igy volt/. Mozognod nem szabad mert ha mozogsz tovább fog tartani, és útána ahogy mondták kqva hangosan elkezdenek szólni azok a fülsüketitő hangok, az nem volt túl kellemes, ha becsúkod a szemed úgy egy fokkal jobb. Azon kivűl hogy hangos egyfolytába /időközönként/ váltózik a hangja ami kissé idegesitő, kezded megszokni aztán vált egy mégkellemetlenebbé /vagyis nekem az volt, talán mert az előzőt már megszoktam/
És a végén a legjobb az, hogy vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!