Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » 1 éve nincs munkám igy tb-m...

1 éve nincs munkám igy tb-m sincs most szeretném fizetni. Visszamenöleg kell vmit fizetnem, mert nem voltam azóta orvosnál nem volt szükségem rá?

Figyelt kérdés
2009. márc. 24. 14:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Kezd el most fizetni, a mostani időszakot írd rá, hátha visszamenőleg nem hajtják be. Hallottam már ilyet, hogy "elfelejtették". Ha meg behajtják, nem volt szerencséd.

Érdeklődhetnél valamilyen méltányossági alapról is, nem tudom, hogy a családban milyen anyagi helyzetet tudsz felmutatni. Úgy tudom a méltányossági alapról az önkormányzattól kell kérni igazolást és azt leadni az egészségbiztosítónál.

2009. ápr. 9. 10:36
 12/16 anonim válasza:

Értelek!köszönöm a választ!

Nem kapok majd felszólitást az APEH-től hogy mennyi a tartozásom?Most elkezdem majd fizetni a havi azt hiszem 4800ft-ot.és akkor helyre áll a TB-m?majd hétfőn intézem,csak már nem tudom mit hidjek el az irodában!

Felhivtam más város APEH irodáit,ott meg azt mondták hog,nem kőteles az APEH ellenőrizni hogy utólag befizetem-e minden elmaradásom,de a büntetőjog tudatában cselekedek!erre nem mondok inkább semmit!ha valakinek van még valami jó tanácsa szóljon!!!

2009. ápr. 10. 08:51
 13/16 anonim ***** válasza:
Nem kötekedni akarok, de tudod, h' fizetned kell, akkor pontosan mit kérsz számon az adóhivatalon. Elmondták, h' büntetőjogi felelősséged tudatában nyilatkozol a bejelentkezéskor, tehát te adod meg azt a dátumot, amikortól nem voltál biztosított, vagy egyéb módon jogosult. Nem tudják megmondani, h' mikortól nem volt tb-d, mert a jogosultságot az egészségbiztosítási pénztár tartja nyilván, nem az apeh, ezért nem értem, milyen felszólításra vársz. A nyilvántartások nincsenek összekapcsolva Magyarországon, tehát minden szerv csak a saját feladatát végzi. Ez nyilvánvalóan lehetőséget ad a járulékfizetés kikerülésére, de a jogszabályokat a parlament hozza, nem a hivatalok. Ne kell hazudni és adót csalni, ilyen egyszerű. Ha meg azonnal visszamenőleg ellenőriznének, akkor nyilván az lenne a bajod. Nem értem.
2009. ápr. 10. 09:29
 14/16 anonim ***** válasza:

Már régóta APEH folyószámlákra történik a járolékok utalásai. A munkáltató bevallást ad be, ha felvesz egy dolgozót és ha megszűnik a munkaviszonya. Tehát tudják, hogy kinek van bejelnetett munkahelye és kinek nincs. Tudják azonnal, ha a munkáltató esetleg nem fizeti be a járulékokat a dolgozói után.

Egy kicsit félelmetes, hogy mindent tudnak mindenkiről!

2009. ápr. 10. 10:10
 15/16 anonim ***** válasza:
Nemcsak a munkaviszonnyal rendelkezők jogosultak térítésmentes egészségügyi ellátásra Magyarországon, hanem ezen kívül van - ha jól számoltam - 50 jogcím, amit az egészségbiztosítási pénztárnak kellene nyilván tartani. Más országban nem lehet tb nélkül létezni sem, nálunk a mai napig nem sikerült megvalósítani az egységes nyilvántartást.
2009. ápr. 10. 10:30
 16/16 anonim válasza:
A "TB" új neve: " Egészségügyi Szolgáltatási Járulék "
2023. jún. 25. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!