22 éves vagyok, tanuló esti tagozatos. Nem fizetem egy jó ideje a tb-t. Illetve vagy 1 évig fizettem tavaly és tavaly előtt de előtte nem! Egyszer az apeh kiküldött egy papírt, hogy 88.000ft, aztán azt, hogy 44.000ft aztán, azt hogy nem tartozok semmivel sem mert eltörölték! Ezt nem értem.
Most nem fiezetem, az oep.hu weboldalon zölden világít a gomb.
Olyat is hallottam, ha szülőkkel élek és nincsen keresetem akkor jogosult vagyok rá a szüleim után! Kérlek segítsetek köszönöm nagyon!
Ha nincs kereseted és a szüleid keresete osztva a számotokkal, ahányan otthon laktok, kevesebb int 28e ft akkor kapsz Tb-t az államtól.
Nekem is ők fizetik majd, mert munkám nincs jelenleg, ezért az önkormányzattól kértem papírt az egészségügyi támogatásra való jogosultsághoz.
Így van Tb-m. Egy hónaig én fizettem mert lejárt a passzív Tb-m a munkám felmondása után.
Ha te fizetted, és egy ideig nem fizeted, és nincs kereseted akkor nehogy baj legyen, mert utólag is kiküldik majd.
Azt hogy estin vagy nem tudom, így biztos jár hiszen tanulsz...bár nem tudom...
2011. jún. 17. 18:43
2/12 anonim válasza:
Oep-n kiírja hogy ki fizeti utánad a Tb-t. Nézd meg!
2011. jún. 17. 18:43
3/12 anonim válasza:
esti tagozatosok nem jogosultak rá
tudom, mert én is ősztől estis leszek és fizethetem a tb-met magam
2011. jún. 17. 18:44
4/12 anonim válasza:
akkor az estis dolog megoldódott. Így akkor ha nem dolgozol és a szüleiddel vagy akkor fizeti az állam ha kéred. Ha dolgozol, ugye akkor a munkáltató. Ha semmi nincs akkor neked kell.
2011. jún. 17. 18:50
5/12 anonim válasza:
Hogyan kell megnézni az oep-en, hogy ki fizeti utánam a tb-t? Segítenétek? Más okokból kifolyólag nekem is fontos lenne megnéznem, de mire kell kattintani a honlapon?
2011. jún. 17. 19:00
6/12 anonim válasza:
belépsz az ügyfélkapun keresztül ha van olyanod. a 6-vagy 7.oldalon van a tb-vel kapcsolatos ügyek.onnan majd átdob az oep-re és lesz olyan hogy jogviszony azt hiszem.ott megtudod nézni.Én is megnézem ha épp a munkahelyről van szó vagy másról.
2011. jún. 17. 19:06
7/12 anonim válasza:
Elektronikusan intézhető ügyek
TAJ-nyilvántartással összefüggő szolgáltatások
oep oldalán
BIZTOSÍTÁSI JOGVISZONY
Tb-számod.
Bocsi így érthetőbb.
2011. jún. 17. 19:07
8/12 anonim válasza:
Köszönöm szépen, hogy válaszoltál!
2011. jún. 17. 19:28
9/12 anonim válasza:
szívesen! :)
2011. jún. 17. 19:34
10/12 anonim válasza:
Nincs ügyfélkapum. Enélkül ezek szerint nem tudom megnézni, hogy van-e biztosítási jogviszonyom, ugye? Regisztrációt pedig úgy olvastam, hogy az okmányirodán keresztül személyesen kell kezdeményezni. Jó lett volna, ha most meg tudom nézni, de mindegy, minél hamarabb megpróbálom elintézni a regisztrációt. Azért még egyszer köszönöm a választ! További szép estét! :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!