Bőrgyógyász beutalhat endokrinológiára?
Nagyon pattanásos a bőröm, régóta szenvedek vele, így gondoltam felkeresek egy bőrgyógyászt. Aztán azon gondolkodtam, hogy lehet, hogy hormonális problémám van, mert nemcsak az arcomon, hanem a mellkasomon és a hátamon is nagyon sok van, néhány borzasztóan begyulladva, mintha egy kisebb borsó lenne a bőröm alatt. :(( Szóval ha elmegyek a bőrgyógyászhoz, ő adhat beutalót endokrinológiai vizsgálatra? Illetve, bőrgyógyászhoz kell valami a háziorvostól, vagy csak időpontot kell kérnem? Nem magánrendelesére szeretnék menni, arra sajnos most nincs keret.
Amúgy a bőrömet jellemezve: száraz, általában húzódik, néhol hámlik, de emelett sok a pattanás és mitesszer. Akármilyen hidratálókrémmel bekenem, csak még több lesz. :( A hegeknek vagy 3-4 hónap kell, h halványodjanak, de legtöbbször nem tűnnek el (ez inkább az arcomon jellemző, a homlokomon hamar elmúlik), és egyre csak jönnek elő az újak. :(
Bőrgyógyászatra elég időpontot kérni, de még ráérsz vele, nyáron felesleges menni. Őszre kérj időpontot, szeptember-októberre, mert a legtöbb ilyen szertől fényérzékeny leszel, nem mehetsz napra, stb.
Amúgy kb ugyanilyen bőröm van, 7 év alatt szerintem mindent végigteszteltem, sotretet nem írt ki. Az egyetlen, ami használt látványosan, az a kor volt, 19 éves korom körül a hátamon pl. megszűntek a pattik. A homlokomon csak kis bőrszínűek vannak, az arcomon vannak csak csúnyák, és sokáig megvan a nyoma nálam is. Na de a mittesszerek. A kiírthatatlan fehér fajta. :(
Leírás alapján nagyon hasonló típus lehetsz. Adhat amúgy beutalót, ha szükségesnek érzi, de szerintem nem az. Semmit nem változtatott a helyzetemen a fogamzásgátló sem.
A bőrgyógyászos vackok egy ideig hatottak, bár csodát egyik se tett, de fél-egy év után visszatér. Szóval ha valami nagyon hat, írd le, várom! :D
Ami nekem bevált aránylag, Neutrogénás arctisztító, ami 2in1 meg a Helia-D rózsaszín krémje. Na meg a rendszeres tisztítás.
De ha a hátad tényleg olyan csúnya, neked lehet, hogy felírnak Sotretet, az elvileg hatásos, bár van akinek az se örökké. Én már olyan elkeseredett vagyok, hogy jaj. :(
Ja és még egy tipp: méregteleníts! Állítólag hasznos, én majd kövi héten akarom kipróbálni.
Bocs, kicsit hosszú lett, de hátha találsz benne valami hasznosat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!