Ezek után örökre előjön a fájdalom?
Tél végén kibicsaklott a bokám, már másodjára. ( alapból laza szalagokkal rendelkezek ) Először amikor ez történt, öt hetes járó gipszet kaptam. Akkor azt mondták az orvosok, hogy ez a legrosszabb amikor csak jól megnyúlik a szalag, mert sokkal nehezebben gyógyul. Legutóbb amikor kiment,( Február ) nem mentem el dokihoz, csak fáslizva volt, meg pihentetve. Helyre jött ugyan, de időnként belenyilal a fájdalom. Néha pár lépést sántítva tudok megtenni, de utána elmúlik.
Vélemények?

"Alapból laza szalagokkal rendelkezem."
Hmm. Mit értesz ez alatt??? Úgy gondolod hogy te direkt laza szalagokkal jöttél a világra? Ez érdekes gondolat, de ne haragudj, elég vicces.
Nem ésszerűbb magyarázat hogy esetleg tápanyaghiány következtében (kollagén)rugalmatlanabbá váltak a szalagjaid, ezért aztán megnyúlnak ha kell, ha nem.
Megpróbálok érthetőbben beszélni: Az izületi szalagok és porcok egészséges állapotban sok kollagént, azaz egy fehérjét tartalmaznak, ettől az anyagtól olyan erősek, és egyben rugalmasak is. Ha a szervezet nem jut elegendő C-vitaminhoz, akkor nem tud annyi kollagént előállítani mint amennyire szüksége lenne, ezért mivel hiányt szenved abból a létfontosságú anyagból ami a felépítéshez elengedhetetlenül szükséges, a szalagok megnyúlnak, elveszítik rugalmasságukat, és még el is szakadhatnak könnyedén. De ha az ember pótolja a hiányzó C-vitamint, esetleg kollagént is tud bevinni, kalciumot, D-vitamint, akkor számíthat rá hogy lassan helyre jönnek a dolgok, elmúlik a fájdalom is.
Ne feledd amit most írok, még a 90 éves idős embereknek is születnek új egészséges sejtjeik, ha megkapják a szükséges tápanyagokat hozzá.

Ja, és a lényeget majdnem elfelejtettem, persze nem 60mg C-vitamintól fogsz helyre jönni. Ezt a mennyiséget egy kis egér állítja elő magának a szervezetében. Egy átlagos embernek a napi minimum szükséglete 1000mg, és ha már vannak bizonyos problémák, akkor ez felmehet akár 10-15 ezer mg-ra is, azaz 10-15 grammra.
És hogy ezek a mennyiségek elsőre soknak tűnnek, nem csoda, hiszen évtizedek óta mást sulykoltak belénk. Csakhogy mára már egyeseknek kinyílt a szemük, és sokan ráeszmélnek, nem mindenkinek érdeke hogy emberek százezrei vitaminoktól gyógyuljanak. Akkor kik vennék meg a gyógyszereket, amiknek számos mellékhatásuk miatt nagyon rossz a hírük. Hát ez az, ezért nem mondta még az orvosaid közül egyik sem, hogy figyelj, lehet hogy csak vitamin hiányod van, szedjél egy jó összeállítású multit, aztán meggyógyulsz. Mert ha ezt mondaná, lehet hogy másnap már nem kellene bemennie a rendelőjébe.
A gyógyszergyári vitaminok csak nevetséges mennyiségeket tartalmaznak, amik még biztos hogy nem váltanak ki egészségjavító hatásokat. Ha eredményt akarsz, akkor ne ott keress!!!
Köszi a választ!
Amikor először bicsaklott ki a bokám, és a sűrgősségin röntgeneztek, mind két bokámnál súlyokkal kinyújtották a szalagokat. Először azt a lábam súlyozták le amelyik nem fájt, és a normál súlyokat tették rá, és derékszögbe lógott le a lábfejem, és az asszisztens rögtön alá tette a kezét, és mondta hogy szólhattam volna hogy ennyire lazák a szalagjaim. Hát mondtam hogy én erről nem is tudtam....
Most amikor másodjára ment ki a bokám nem voltam orvosnál csak otthon fásliztam be, és hűsítő lóbalzsamot kentem rá. Csak mostanába néha belenyilal. Őőőőőő
Lehet C vitamint kéne bevinnem? Szoktam enni sok narancsot, meg néha paprikát ha meg tudom venni.
Tudnál esetleg olyan ételt zöldséget ajánlani amiben sok C vitamin van?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!