Miért nem lehet 50 kg alatt vért adni?
49.7kg voltam és nem vettek vért.
Pedig már többször is adtam, nagyon könnyen lejön, amennyi kell. Nem vagyok utána rosszul, nincs semmi problémám, egészséges vagyok, csak néha nem vagyok 50kg. / nem vagyok anorexiás vagy bulimiás sem, egyszerűen ilyen géneket örököltem /
Miért nem engedik????
Tudod kedves első baromira nem mindegy, hogy egy életerős, egészséges ember ad vért vagy egy olyan akinek amint leveszik a vérét már adhatják is vissza neki, olyan állapotba kerül.
Kell a vér, de egészségestől. És ne haragudj kérdező, ez nem a te hibád, de az 50 kg-s emberek ritkán szoktak tökéletesen egészségesek lenni. Ezért itt húzták meg a határt.
Az egy dolog, hogy egyébként te egészséges vagy, de erre annak az intézménynek ahol leveszik a vért semmi garanciája nincsen. Ha rosszul leszel azért ők lesznek a felelősek. E tekintetben nem számít, hogy régebben adhattál vért.
Igen, csakhogy a nők legtöbbje anaemiás alapból. Igen, ritkán egészségesek.
És nem 50 alatti a normál testtömeg 163 cm-s nőnél sem.
Az embereknek átlagban 5 liter vérük van. Gondoljatok bele a testsúly arányába
5 liter - 50kg
5 liter - 60kg
aránylag nagyobb veszteséget jelent egy alacsonyabb testsúlyúnak egy 4,5 dl-es véradás!
Amúgy az inkább a nevetséges, hogy egy életerős 119-es szisztolés (1. vérnyomás érték) érték mellett nem engedték, mert "alacsony"...
Köszönöm a válaszokat!
Némelyikkel egyetértek, némelyikkel nem.
Egészséges vagyok, egy véradás után sem volt semmilyen problémám. És mondtam, hogyne mondtam volna, hogy már többször is adtam vért, sőt, a kis véradós könyvecskében benne is van.
De azért nagyon gáz, hogy bokasúllyal kell vért adjak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!