Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Azt mondja az orvosod hogy...

Azt mondja az orvosod hogy magas a vérnyomásod?

Figyelt kérdés

Tudjátok hogy hogyan szabályos egy vérnyomás mérés? Hallgattam egy előadást, és ott azt mondták, hogy az esetek nagy százalékában hanyagul mérnek a dokik, és nem is mérvadó a mérés ha csak egyszer végzi azt el. Sok esetben arra megy ki a dolog, hogy gyógyszert írhasson fel.

Mit szóltok ehhez?

2011. márc. 25. 07:17
 1/4 anonim ***** válasza:
Hülyeség. Ha reprezentatíve akarsz mérni, akkor eleve 3 mérés átlaga a minimum, de mivel élőlények vagyunk, fell kell állítani egy kritérium rendszert is, ami alapaján mérünk, hiszen pl nem mind1, hogy éppen nyugalmi vagy izgalmi állapotban vagyunk, és akkor már ezt is objektíven kéne mérni, hogy mikor vannak ezek az állapotok. Namost csináld meg ezt, mint orvos, ha van rá időd, pénzed, műszered... Csodát azért ne várjunk már tőlük, de otthon nyugodtan játszhatsz vele, műszerek kaphatóak, időd van.
2011. márc. 25. 07:29
 2/4 A kérdező kommentje:
Azt is hallottam, hogy pontos értéket csak a higanyos mérővel lehet mérni, az otthoniak nem adnak hiteles eredményt.
2011. márc. 25. 07:33
 3/4 anonim ***** válasza:
Na én ezért nem is megyek a dokihoz méretni.Akárhányszor mérte, mindig 180/90, meg mit tudom én, ilyen hülye adatokat mondott.Hiába mondtam, neki, hogy sík ideg vagyok, mire rám kerül a sor, meg amúgy is, utálom az orvosokat, valami fóbiám lehet tőlük, rám sem hederített.Vettem orvosi műszer boltban felkaros félautomatát, rendesen bekalibrálva, azon akár mikor mérem itthon 120-130/ 80-90.De ezt a dokimnak nem tudod bemagyarázni, minden szar gyógyszert felírt, volt, amit szedtem egy hétig, hát azt hittem, hogy elpusztulok, olyan beteg voltam tőle.Azt akarta, hogy vegyek részt valami kísérleti gyógyszer kipróbálásában, adnak 5000.-ft-os kajacsekket.Mondtam, hogy felajánlom neki, engem felejtsen el.Ennyit erről.
2011. márc. 25. 09:09
 4/4 A kérdező kommentje:

Hú utolsó, még jó hogy észnél voltál, ki tudja milyen mellékhatásai lettek volna a gyógyszernek. Látod ezért kérdeztem ilyet, mert biztos voltam benne hogy nem csak lelkiismeretes orvosok működhetnek az egészségügyben. Rengeteg gyógyszert írnak fel ok nélkül, amikor semmi szükség sincs rá. Vannak akiknek egyszerü életmód változtatással lejjebb megy a vérnyomása.

Köszi a választ!

2011. márc. 25. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!