Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Szobanövény mérgezés?!

Szobanövény mérgezés?!

Figyelt kérdés
Ma poénból megrágtam egyik dísznövényem, és kiderült hogy mérgező. Mit tegyek? (Nagy zöld levelei vannak) Orvoshoz nem megyek!
2011. márc. 15. 11:15
 1/8 anonim ***** válasza:
Akkor részvétem!
2011. márc. 15. 11:20
 2/8 anonim ***** válasza:

Jó poén volt! :D

Hát, attól függ, mikor volt. Esetleg még hánytathatsz. Vagy írd be a növény nevét gugliba. Igyál tejet, meg úgy általában igyekezz áthajtani magadon. Nem hiszem, hogy komolyabb bajod lesz belőle, de jót se fog tenni, az biztos.

Miért rágsz meg szobanövénykeet? :D

2011. márc. 15. 11:23
 3/8 anonim ***** válasza:

Pontosan milyen növényről van szó? (Bezony, a háztartásokban előforduló dísznövények zöme mérgező trópusi eredetű növény.)

Ha lenyelted, akkor próbálkozhatsz hánytatással. Viszont ha csak megrágtad és kiköpted, akkor is kerülhetett a szervezetedbe toxin. Ami akár alattomos módon is okozhat májkárosodást, ha nem kezeled megfelelően. Szóval sok szerencsét!

2011. márc. 15. 11:23
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom, unatkoztam.. De nem ajánlom senkinek. :) Majd írok ha túléltem.
2011. márc. 15. 11:25
 5/8 A kérdező kommentje:
Nos srácok, ez filodendron. Az afrikaiak nyílméregnek használták. (Érdekes..) Amúgy égő, viszkető érzést érzek, kissé duzzad a nyelvem.
2011. márc. 15. 11:28
 6/8 anonim ***** válasza:

Jó hülye vagy, már bocs.. :D

..és én még azt gondolnám, hogy a gyerekek elől kell védeni az ilyen növényeket.. :D

Amúgy ezt találtam neten:

"Teendők: mentőt hívni, Hánytatás (csak éber mérgezetten lehet megkísérelni,abban az esetben, ha a mentő 15-20 percig nem érkezik meg). Meleg, nagyon sós vizet kell itatni- kisgyermekeknél csak meleg vizet. A garat ingerlése a sérülésveszély miatt nem ajánlott. Ne hagyja magára a beteget a mentők kiérkezéséig. Enyhébb esetekben konzultáljon orvosával vagy a toxikológiai ügyelettel."

Mennyi idős vagy?

2011. márc. 15. 11:33
 7/8 A kérdező kommentje:
18/F Három óra telt el az eset óta, a duzzanat lement, maró érzés elmúlt. De senki ne próbálja ki otthon. :)
2011. márc. 15. 13:10
 8/8 anonim ***** válasza:

..és lehetőleg Te se többet.. :)) Mint a mellékelt példa is mutatja, Neked sem jó, de a növénynek sem kell. :)

Még jó, hogy kezd apadni a duzzadás meg az egyéb tünet..

2011. márc. 15. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!