Oltás-nem oltás mizéria! Mi alapján lehet egyáltalán dönteni?
Már tiszta ideg vagyok ettől a kérdéstől, hogy a kötelezőkön kívül mit adassunk, illetve ne adassunk. A saját ügyeimben általában gyorsan, és határozottan döntök, mert ott magamért felelek, de a babánkat nagyon féltem.
Elolvasok minden fórumot, megnézek minden riportot, és már semmiben sem vagyok biztos. Az egyik oldal állítja, hogy kell, és felelőtlenség nem oltatni. (pl. agyhártyagyulladás, kullancs elleni, bárányhimlő), a másik meg állítja, hogy csak keresni akar a gyógyszeripar, és az orvosok, és csak gyengítjük a babáink szervezetét, valamint sorolják a lehetséges mellékhatásokat. Egy riportban a magyar doki állította, hogy nagyon kell, egy német állította, hogy pár éven belül az EU-ban már nem is lesznek ezek az oltóanyagok forgalomban. Na, akkor mi anyukák/apukán, mint laikusuk, mi alapján döntsünk?
Ugyanígy vagyunk férjemmel az őssejt megőrzéssel. Minél jobban tájékozódunk, annál kevésbé tudunk dönteni.
Szia, lehet nem fog segíteni, de én pl. az alapján oltattam be a fiamat, amit az interneten találtam. Nem szakértői vélemény, szimpla szülői.
Pl. rota: az egyik ismerősöm leírta, min mentek keresztül a kislányával a rota miatt, amikor elolvastam, azonnal döntöttem, hogy beadatom (a fiának beadatták, és amikor a fia elkapta akkor 3 nap hasmenéssel megúszták, és a kicsi nem sínylette meg)
A másik egy angol kislány, aki 3 évesen elkapta a meningococcus fertőzést. Láttam egy csodaszép szőke kislányt, hatalmas szemekkel, akinek le kellett vágni a kezeit és a lábait a betegség miatt. Ezek után nem volt kérdéses, hogy nekem tök mindegy melyik szakértő mit mond, én beadatom azt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!