A laktózérzékenységre a leszázalékolásnál hány százalékot szoktak adni?
19éves laktózérzékeny lány vagyok, emellett refluxom is van, ami elég komoly szokott lenni,gyógyszeres kezelést arra nem kapok, de arról is van papírom. Kiskoromban gyomorszáj szűkülettel műtöttek, azért van a reflux. Emellett akkor kezdődött a laktózérzékenység, aztán 2éve visszajött, de csak most októberben derült ki ténylegesen leletekkel igazoltan. Behívtak szakértői vizsgálatra, mert benyújtottam a kérvényt.
A válaszokat előre köszönöm.
09:17
Senki nem akar rokkant lenni. Én se akartam, de mivel beadtam a kérelmet az emelt családihoz, ezért a MÁK automatikusan elküldött az ORSZI-hoz. Most mondtam volna ott, hogy nem sorry nem megyek? Ez csak egy papír... Szerintem a kérdező se azért akar roki lenni, mert nem akar dolgozni vagy valami, hanem mert jár neki a csalái pótlék.
Én vagyok a 80%os rokkant, de ez senki nem tudja rólam, nem hírdetem, dolgozok (és nem úgy kaptam munkát, hogy megváltozott munkaképességű vagyok), ha rám néz valaki nem tudja, hogy mi is a bajom. :) Szóval megértem a nagybátyád önérzetét, nekem is nagyon rossz volt amikor a képembe vágták a dolgot.
Abban meg maximálisan egyetértek Veled, hogy akkor úgy kéne főzni. Anyukám cukorbeteg, az egész család hozzá alkalmazkodott. Ha én főzök, akkor is automatikusan az édesítőszer felé nyúlok, még akkor is ha esetleg barátok esznek nálunk, akiknek ugye fura az édesítő íze. Szerintem ez így korrekt.
Félre ne értsd, nem leszólni akartalak, csak leírtam az én érzéseimet is! :)
Kérdező! Ne számíts rá, hogy hamar fogják az ügyedet intézni, sajnos nagyon lassú folyamat. Én tavaly szeptemberben adtam be a kérelmemet, decemberben voltam felülvizsgálaton és februárban kaptam meg az emelt cs.p.-t. De nagyon drukkolok, hogy Neked simábban menjen! :)
Tényleg nem akarok rokkant lenni, csak egy kis segítséget szeretnék, hogyha már egyszer így vagyok és meg is adják, ha nem hát nem. De mindennek kell adni egy esélyt.
Apukám is rokkant, 2 gerincsérve is volt, de soha nem tüntet ezzel és a munkáltatók sem igazán kedvelik, ha valaki beteg. Én sem akarom sehol sem feltüntetni és sajnálatot sem akarok, csak segítséget. Nagyon meg kell gondolnunk anyagiak terén mindent és ezért sem tud mindig anyukám olyat kitalálni ami diétára vonatkozó, azt veszi amire van pénz, nem mindig tudom elkerülni a laktózmentes dolgokat, tudom h van tej/tejföl/túró/joghurt/tejszín, de nem telik rá.
Pont,hogy nem a laktoz mentes dolgokat kell kerülnöd. A Másik ha ilyen szarul áltok menj el 3 müszakba dolgozni valahol betanított munkásnak és ha akarod később is tanulhatsz.
Enniy.
Rosszul írtam :) a laktózt kerülni, és laktózmentes étrendet. Szerinted ha diákmunka nincs és van egy csomó munkanélküli, akkor engem majd felvesznek?
Annyira okos vagy.... :)
Figyu van diákmunka ha akaroid és van betanított is.. csak keresni és akarni kell. Én gyerekek meleett kerestem 2 évig és találtam magamnak munkát.
S laktoz mentes étrend nem is olyna kacifántos. Nem bonyolult. Nem eszl tejet tejterméket ok ,mert inncs rá. De parizerre van? miiért nem eszel heylette néha kolbászt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!