Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » A laktózérzékenységre a...

A laktózérzékenységre a leszázalékolásnál hány százalékot szoktak adni?

Figyelt kérdés

19éves laktózérzékeny lány vagyok, emellett refluxom is van, ami elég komoly szokott lenni,gyógyszeres kezelést arra nem kapok, de arról is van papírom. Kiskoromban gyomorszáj szűkülettel műtöttek, azért van a reflux. Emellett akkor kezdődött a laktózérzékenység, aztán 2éve visszajött, de csak most októberben derült ki ténylegesen leletekkel igazoltan. Behívtak szakértői vizsgálatra, mert benyújtottam a kérvényt.

A válaszokat előre köszönöm.

2011. márc. 2. 16:32
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem semmit nem kapsz. ezek egyike sem olyan amivel százalékolni szoktak.
2011. márc. 2. 16:36
 2/17 anonim ***** válasza:
Én még nem hallottam, hogy laktózérzékenyeket leszázalékoltak volna... Nem kell laktóz tartalmú kaját enni és kész. Ennyi erővel a parlagfűallergiásokat is leszázalékolhatnák (ők ráadásul ki se tudják kerülni, mert ha benne van a levegőben, benne van), másfél millió embert Magyarországon...
2011. márc. 2. 16:39
 3/17 A kérdező kommentje:

Szerinted ha nem tartozna bele akkor foglalkoznának az ügyemmel? Nem. Amúgy tartós betegségnek számít és mivel elmúltam 18 ezért kellett a "leszázalékolást" elindítani.

Képzeld el, hogy nem igazán lehet kikerülni, mert sajnos nagyon sok mindenben van laktóz, nem csak a tejtermékekben, pl a párizsiban és a hasonló szalámikban is. És ha nem eszek ilyen dolgokat azok a vitaminok, amik kellenének sem kerülnek be a szervezetemben, lényegében ez a "magasabb összegű családi pótlékra vonatkozik".

Ezért azokban a termékekben ami laktózmentes 2x annyiba kerül, mint a rendes laktóz tartalmú. Ha neked kéne ezzel együtt élni kíváncsi lennék mihez kezdenél, mert sajnos nem egy leányálom, hogy megkívánsz vmit vagy anyukád pont ezt főzi ebédre vagy te és utána szaladgálhatsz wcre. Ez egy enzimhiány.

2011. márc. 2. 17:14
 4/17 anonim ***** válasza:
72%
Minek főz olyat anyád amit nem ehetsz és te? S igen is ki lehet kerülni... elég bután diétázhatsz ha ez nem megy. Vannak gázosabb ételintoleranciák is. S erre az enzim hiányra még gyógyszer is van.
2011. márc. 2. 18:00
 5/17 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de ez nem olyan betegség, amitől ne tudnál dolgozni. Igen, többe kerülnek az élelmiszerek, de a lisztérzékenyeknek, cukorbetegnek, mindenféle allergiásoknak is, őket se százalékolják le ok nélkül! Ha figyelsz a diétádra, semmi gond nem lesz az egészségeddel.
2011. márc. 2. 18:08
 6/17 A kérdező kommentje:

Nem arra megy ki nálam a játék, hogy kapjak pénzt és soha a büdös életbe ne kelljen dolgoznom. Azért indítottam el,mert nem állunk jól anyagilag és a saját pontjaimmal (276 ami tiszta 4es érettségi) nem biztos, hogy felvesznek állami támogatással egyetemre. Képzeld el, hogy én most is járok dolgozni, mint diák éjszakai árufeltöltésre. (Tartós betegnek 40 plusz pont és ez annak számít, olvass utána nyugodtan.)

Képzeld el, hogy nekem az erre kapható "gyógyszer" nem segít, akkor sem ha többet veszek be belőle, mint amennyi tej van az adott termékben.

2011. márc. 2. 19:34
 7/17 anonim ***** válasza:

A pajzsmirigy-betegség is tartós betegség mégse számított bele a leszázalékolásomba.

Amúgy a laktózérzékenységre, mint tartós betegségre nem kapsz plusz pontot. Csak az kap akinek érzékszervi (vak, süket) testi, mentális zavara és még valam kategória van. Szóval a laktózérékenység nem számít bele. Csak szólok, mielőtt a plusz pontra apellálnál.

Az emelt családit meg valószínű megkapod saját jogodon (ha így kérted, 20.300 Ft.) ha 18 éves korod előtt is járt.

22 éves vagyok, nekem jár. És most felvételizem egy újabb egyetemre a meglevő mellé, és nekem nem számították bele se a pajzsmirigy betegséget se azt hogy nincs meg a fél tüdőm. :)

2011. márc. 2. 20:44
 8/17 A kérdező kommentje:
Tényleg nem számították bele? Amit te írtál kedves utolsó az elég súlyos dolog, remélem sikerül a felvételid!
2011. márc. 2. 21:14
 9/17 anonim ***** válasza:

Köszönöm,kedves vagy,en is nagyon reménykedek hogy sikerül!:)

Es nem számított bele,pedig ORSZIs igazolásom is van es 80%os rokkantnak vagyok minősítve.

2011. márc. 2. 22:16
 10/17 anonim ***** válasza:

Pontosan tudom, mivel jár egy laktózérzékenység.

Meg azzal is, hogy mi van a felvágottakban - vitamin az tutira nem, tartósítószer meg adalék annál inkább.

És azt is tudom, hogy akit egy kicsit is érdekel az egészsége, az nem wc-re rohangál, hanem úgy táplálkozik, ahogy a szervezetének megfelel.

Egy szóval sem mondtam, hogy irigylésre méltó a helyzeted, csak annyit, hogy ez van, ezt dobta a gép. Attól, hogy leszázalékolnak, ugyanúgy nem ehetsz parizert és ugyanúgy rohangálsz a wc-re, ha mégis megeszed.

Mellesleg épeszű ember komolyan veszi az ételintoleranciát, és nem főz sem magának sem a gyerekének olyan kaját, amitől megbetegszik. Ezen anyukád is elgondolkozhatna. Ha az én gyerekem lennél, azzal kezdeném, hogy vennék egy laktózérzékenyeknek szóló szakácskönyvet, és az egész családnak abból főznék. És nem hagynám, hogy sajnáld magad.

Ne azt nézd, hogy mit NEM ehetsz meg, hanem azt, hogy mit ehetsz. Sokkal jobb lesz az egészséged és a lelkiállapotod is.

A nagybátyám 50 évesen (nem 19!) infarktus (!) után azért fizetett az orvosnak, hogy NE százalékolja le, pedig az életével játszik. De nem akar "rokkant" lenni.

2011. márc. 3. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!