Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ez normális? Kihez forduljak?

Asr50dt3 kérdése:

Ez normális? Kihez forduljak?

Figyelt kérdés

Én egy 14 éves fiú vagyok. Szóval az lenne a problémám, hogy kb. másfél éve vettem észre(előtte egyáltalán nem volt ilyen...)a képen látható módon a szegycsontom alja kicsit "kiáll".Szinte egyik pillanatról a másikra lett ilyen pedig nem ütöttem meg, vagy ilyesmi.Egyébként 2 és fél évig súlyemeléssel foglalkoztam, aztán abbahagytam. Elmentem ortopéd orvoshoz de azt mondta, hogy valószínűleg a növekedés és a súlyemelés egyszerre nem tett jót. És, hogy majd befedi az izom. Hát, ennek már másfél éve. És nem sokat változott (bár bevallom nem edzettem olyan szorgalmasan mint azelőtt...), de akkor is el kellett volna múlnia.Testépítők fotóin is láttam hasonlót de nem vagyok biztos benne, hogy ugyanez volt. Remélem kinövöm. Van rá esély?

2 képet is csináltam (lazítva és befeszítve), hogy biztosan látszódjon, hogy nem az izomköteg "széle". A képeket kommentárban küldöm.

Ja, és legyetek szivesek normális válaszokat adni, és ne olyanokat, hogy "Ettől kemény vagy?" és "Zombivá fogsz változni" (volt már rá példa bőven...)meg hasonlókat! Komoly kérdésre komoly válaszokat várok.

Bocsi, kicsit hosszúra sikerült.

2011. febr. 16. 00:24
 1/7 A kérdező kommentje:

1. kép: [link]

2. kép: [link]

2011. febr. 16. 00:26
 2/7 A kérdező kommentje:
Ja, és egyébként semmi lyukhoz,tölcsérmellhez, vagy tyúkmellhez hasonló jel nincs.
2011. febr. 16. 00:30
 3/7 A kérdező kommentje:
A gerincemet is teljesen egyenesnek és egészségesnek találta az orvos.
2011. febr. 16. 00:37
 4/7 anonim ***** válasza:
Én azt mondom, hogy ha nem fáj, akkor szerintem nem kell vele foglalkozni. Az ember nem teljesen szimmetrikus, a csontrendszerben is előfordulhatnak gyenge aszimmetriák. 14 éves vagy, fogsz még nőni, változni, talán hízni fogyni is, szóval lehet, hogy el is fog tűnni.
2011. febr. 16. 00:39
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi :D Hát fájni nem fáj, csak esztétikailag nem a legelőnyösebb. De remélem igazad lesz :D
2011. febr. 16. 18:34
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem tul korai volt elkezdeni a sulyemelest, mivel meg novesben van a szervezeted.

Meg mindig novesben vagy, tehat lehet ezen segiteni, a rendszeres uszas, vagy pedig a nyujto gyakorlatok.

2011. febr. 18. 13:08
 7/7 poiu ***** válasza:
A szegycsont vége (kardnyúlvány) csontosodik el legkésőbb, többnyire csak 18 éves korra. Sajna addig mindenfélét tud csinálni. Nekem időnként "kiugrott" és akkor fájt is, aztán visszamászott. A képek alapján semmi gáz.
2011. febr. 18. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!