Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért nem jár egészségügyi...

Miért nem jár egészségügyi ellátás?

Figyelt kérdés

Korosodó vagyok,60 fele 35 éves munkaviszonyom van. Jelenleg álláskereső vagyok ,semmilyen ellátást nem kapok,beteg vagyok 40% rokkantra vettek.

Miért nem jár orvosi ellátás? Most akkor dögöljön meg az aki nem tudja fizetni az ellátást?

Jelenleg még van egy "kis spórolt pénzem és azután? nem tudom............mire számíthatok.

2011. jan. 29. 09:54
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"USA-ban vannak biztosítások amit idejekorán fizetnek"

És ott is, 20 év fizetés után, ha nem fizetünk pár hónapig, és pont akkor kell orvosi ellátás, akkor nem fizet a biztosító. Mégis milyen alapon fizetne olyannak, akinek nincs biztosítási jogviszonya? Az nem elég ok, hogy egyszer régebben volt.

2011. febr. 1. 19:21
 12/13 anonim ***** válasza:

teljesen felesleges itt "büntetésekkel" meg "kamatos kamatokkal" riogatni szerencsétlen, jobb sorsra érdemes rászorulókat, ugyanis a NAV (lánykori nevén APEH) semmiféle "büntetést" nem szab ki, csupán az elmaradt egészségügyi szolgáltatás járulékokat kéri - visszamenőlegesen is - arra az időre, amíg nem volt az alany biztosítva!

ugyanakkor: jó eséllyel lehet kérni - indokolt esetben persze -, méltányossági kérelem formájában a visszamenőleges járulékok megfizetésének elengedését, de persze ehhez nem árt csatolni ezt-azt, amivel alátámasztod, hogy valóban nehéz helyzetben vagy.

2013. febr. 2. 01:24
 13/13 anonim ***** válasza:
egyébiránt "40% rokkantságra" legjobb tudomásom szerint lehet igényelni aktív korúak ellátását a helyi önkormányzat szociális irodáján, és erre jár a rendszeres szoc. segély; márpedig ha megállapítják a jogosultságodat, úgy az aktív korúak ellátása mellé automatikusan megkapod az ingyenes egészségügyi szolgáltatásra jogosító "hatósági bizonyítványt" is - magyarán: kapsz tb-ellátást, amelynek fizetését az önkormányzat vállalja át.
2013. febr. 2. 01:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!