Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha jelenleg nincs munkaviszony...

Ha jelenleg nincs munkaviszonyom, és nem tanulok, akkor a társadalom biztosítást kötelező fizetnem?

Figyelt kérdés
2011. jan. 20. 19:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem, de ha véletlenül orvoshoz kéne menned vagy kórházba kerülnél akkor ki kell fizetned az ellátást (akár milliós tétel is lehet)
2011. jan. 20. 19:29
 2/11 anonim ***** válasza:
Ha nem akarsz fizetni az orvosnak, ha ne agy isten valami bajod lesz akkor igen!
2011. jan. 20. 19:29
 3/11 anonim ***** válasza:

Menj az önkormányzatba és kérj ingyen tb-t,ha jogosult vagy rá megadják.Pl.pályakezdő.DE amugy 5100/ho ha magad fizeted.

Nem kell fizetni,viszont ajánlatos 1,amiét irtak,azért...mivel ha komolyabb bajon lesz az nagyon durva összeg is lehet.Akár egy mütét is.Ha meg elmész az orvoshoz hogy bajod van akár egy kis megfázás,csak azért h rédnéz kell fizetned több ezret,ami felérhet egy havi tb-vel.Igaz lehet úgy hozzáálni h huuu nem vagy beteges és nem jársz dokihoz,de én pont így jártam h pont akor lettem beteg amikor nem volt tb-m.Sajnos akkor jön az ilyen amikor nem kéne.Szerencsére eltudtam intézni a tb-t és elmenni dokihoz.De komlyabb dolognál már nem tuti h eltunád intézni időben.És még annyi...ismerös nem fizette,mivel nem beteges és visszamenöleg kiküldték neki a csekkeket h fizesse be.Szóval elvileg elöbb vagy tobb behajtják azt az időt amit nem fizettél vagy a munkáltató.

2011. jan. 20. 19:34
 4/11 anonim ***** válasza:
jelentkezz munkanélkülinek ha megkapod a segélyt nem kell fizetned
2011. jan. 20. 19:39
 5/11 anonim ***** válasza:
így van, behajtják visszamenőleg is. nekem 30vhány ezret kellett egyben befizetnem, és csak utána lett ismét érvényes a TBm :S jobb nem játszadozni az ilyennel. inkább a havi 5ezer. voltam már sima nőgyógyászati vizsgálaton 7ezer Ft-ért amikor épp nem volt TBm...
2011. jan. 20. 19:43
 6/11 anonim ***** válasza:
kell fizetni! barátom is ebben a cipőben utazott. mindenképp jelentsd be magad a munkaügyi kp-ban, egy ideig biztosítva vagy, de idővel az is megszűnik. Utána nem tudsz kibújni a fizetés alól, csak azoknak engedik meg, akik rengeteget keresnek és nem terheli meg őket saját zsebből 1-1 nagyobb vizsgálat, vagy műtét.
2011. jan. 20. 22:14
 7/11 A kérdező kommentje:

Nem kérek segélyt, van rendes keresetem (pókerből) és nem akarok mások adójából élni, mint a cigányok.

Elég egészséges vagyok, ha egyszer meg is betegszem, akkor is szerintem jobban megéri ha nincs tb-m.

2011. jan. 21. 10:48
 8/11 anonim ***** válasza:
biztos, hogy jobban megéri, de valószínű nem fogják engedni, hogy kibújj alóla. egy szóval sem említettem, h segélyekből élnél!
2011. jan. 21. 11:02
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem kell romának lenni ahoz h megkapd az ingyen tb-t.

Nem egy ismerösömnek van mert ahol mi lakunk elég kevés melolehetőség van és sok pályakezdő elég nagy hátránnyal indul,ha pedig nem dolgoznak(sokan nem hibásak ezért)akkor jár az ingyen tb.Ez egyáltalán nem ciki.Ha nem dolgoznak még elég nehéz lenne kifizetni a tb-t is a semmiből.Amúgy ahogy már irtuk be fogják hajtani,szóval ez így nem igaz h jobb ha nincs tb-d és még annyi hogyha már láttál olyan papirt ahol akár mütétről volt szó amit odaadnak(hogy mennyit fizetnél ha nem lenne tb-d)több százezres is lehet egy egyszerü mütét is.

2011. jan. 21. 11:03
 10/11 Legna ***** válasza:

Abba bele sem gondolsz, hogy kilépsz az utcára és elgázol egy autó, de simán felléphet hirtelen bekövetkező súlyos egészségkárosodás, amit nem 5000 Ft helyrehozni. Ha csak elkapsz egy fertőzést és ki kell fizetned a gyógyszereket...

kockáztass csak, a te életed, a te egészséged!

2011. jan. 21. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!