Ha sokáig voltam táppénzen módosíthatja-e a munkáltatóm a szerződésemet, ill. bekérheti-e a leleteimet?
Figyelt kérdés
2009. jan. 27. 11:20
1/7 anonim válasza:
Leletet nyilván nem kérhet be. A munkaszerződés módosítás mindig kétoldalú, ahhoz mind két fél hozzájárulása szükséges. De így sem lehet pl. egy határozatlan idejű szerződést határozott idejűvé tenni.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Ha nem írom alá a módosított szerződést, akkor kirúghatnak?
2009. jan. 27. 11:24
3/7 anonim válasza:
Attól függ mi van benne. Ha gazdasági érdekre hivatkozik, akkor igen kirúghat, mert lehet, hogy nem tud munkát biztosítani pld heti 40 órában. Figyelmesen olvasd el és mindig csak utána döntsd el, hogy aláírod-e.
4/7 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy itthon vagyok táppénzen. Tudok dolgozni itthonról, csak a kezelés miatt nem tudok bejárni a munkahelyemre. Gondolom emiatt akarnak valamit variálni, hivatalosan még nem tudok semmit.
2009. jan. 27. 11:41
5/7 anonim válasza:
Nem tudom a konkrét esetet. Ha van egy határozott idejű szerződésed, és a munkáltató által kínált módosítást nem írod alá, akkor a az előző szerződés lejártakor megszűnik a munkaviszony. A szerződés módosításban elvileg kínálhat más munkakört is, de annak meg kell felelni a képzettségnek, egészségügyi állapotodnak. Ha határozatlan szerződésed van, akkor a munkáltató rendes felmondással megszüntetheti a munkaviszonyt. Ilyenkor van legalább 30 napos felmondási idő, illetve 3 éven túli munkaviszony esetén a végkielégítés is képbe jön.
6/7 A kérdező kommentje:
Több, mint 3,5 éve vagyok a cégnél, határozatlan idejű munkaszerződésem van.
2009. jan. 27. 11:54
7/7 anonim válasza:
Akkor jár egy havi végkielégítési illetve 35 nap felmentési idő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!