Miért nem lehet visszavinni a gyógyszert, ami nem használ?
Szerintem olyat vársz el a gyógyszeripartól ami jelen tudásunk szerint nem lehet kivitelezni.
Ugyanis a gyógyszer hatékonysága nem csak magától a gyógyszer minőségétől függ. Sokszor előfordul,hogy ami az egyiket néhány napon meggyógyítja a másiknak semmit sem használ. De ez nem azért van mert a gyógyszer rossz, hanem mert minden emberi szervezet különböző, sőt előfordulhat, hogy még az egypetéjű ikrek sem reagálnak azonosan egy adott gyógyszerre. Pedig ha valakiknek, akkor nekik egyformán kéne reagálni.
A másik probléma a gyógyszertesztelés. amikor a gyógyszereket tesztelik nem végezhetnek az egész világra, minden népcsoportra kiterjedő teszteket.
Így hogy vállalhatnának garanciát?
Ha egy gyógyszer nem hat, az nem a gyógyszertáró hibája(már amennyiben nem követtek el a gyártás során valamilyen a gyógyszer hatékonyságát befolyásoló hibát.)
"Vagy bőrbetegségre isten tudja hányféle kenőcsöt, pl ekcéma, gomba, de egyik sem használ, jól tudjuk. Az allergia elleni szerek is tudjuk, hogy nem érnek semmi."
Ez így ahogy van nem igaz. Nekem is van ekcémás ismerősöm, így bizton állíthatom van olyan kenőcs ami enyhíti a tüneteket, illetve kezelhetővé teszi a betegséget. Az hogy neked nem használt, nem jelenti azt hogy másoknak ne használhatna.
Allergiával kapcsolatban: az igaz hogy magát a kiváltó okot ritkán tudjuk megszüntetni (bár például penicilin érzékenyeket indokolt esetben képesek az orvosok "deszentizitálni"). ennek ellenére az "allergiaellenes" szerek hatékonyak, hiszen naponta sok millió embernek segítenek az életminőségük fenntartásában, és esetenként el lehet érni akár évekig tartó tünetmentességet. Ez szerintem nagyon nagy eredmény.
Éppen lehetne pontosabban felírni a gyógyszereket, leszűkíteni a kört, pontosabban beállítani a gyógyszerezést, csak akkor a 6500 forint helyett 650.000 forintot kellene fizetned.
Az a gyógyszer 85 emberen fog segíteni, 15-ön nem. Mégis jobban megéri felírni, mintha mind a 100on elvégeznének több tízezres vizsgálatokat, ami 85 embernek felesleges is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!