Hogy szedi le az orvos a sérült körmöt?
Figyelt kérdés
Rácsuktam ma az autó ajtaját a kezemre és a hüvelykujjam körme teljesen elfekedett, darabokra törd és folyik alóla valami genny-szerüség. Egyre nagyobbra dagad és egyre jobban fáj, az orvos szerint elég, ha jegelem, de lehet, hogy le kell szedni a körmömet. Az mivel járna, hogy szedik le, mennyire fáj és adnak érzéstelenítőt? Aludni sem tudok tőle, annyira fáj.2010. dec. 9. 21:42
1/4 anonim válasza:
jegeld, és áztasd kamilla teába
ha le kell szedni, akkor valami érzéstelenítőt biztos hogy fogsz kapni
2/4 anonim válasza:
Ha rendes az orovs,akkor ad érzéstelenítőt,de ez nem biztos. Egyszerűen lerántja az ujjadról,és bekötözi. Jó ha tartasz otthon elég fájdalomcsillapítót.
3/4 anonim válasza:
Nem kellemes érzés, nem tudom hogy jársz jobban, érzéstelenítővel vagy anélkül, a köröm alá beadott érzéstelenítő embertelen, de maga a levétel nem fáj utána. A szuri csak egy pillanat.
De lehet, hogy elég lesz csak a jegelés, jó esetben. Nem lehet, hogy az ujjad tört el? A dagadás, elszíneződés és nagy fájdalom erre utal.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat, megröntgenezték és azt mondták, hogy nem tört el, de "lehet" hogy le kell szedni a körmömet. Ráraktak a még vérző körmömre egy ecetes krémes gézlapot és ennyi volt az ellátás. A körmöm darabokra tört, és teljesen fekete. A körömágyamból és a körmöm alól-mellöl mindenhonnét folyt a vér. Mostanra a körömágyam is befekete és bedagadt. Már nem fája körmöm, de annyira dagadt az ujjam, hogy behajlítani sem tudom. Ami a legijesztőbb, hogy nem érzem az ujjbegyen, kicsit meg is böködtem, de semmit nem érzek, a körmöm is olyan idegen, csak a körömágyamnál fáj, ahol nagyon csúnyán véraláfutásos lett (mintha fekete szemceruzával körberajzolták volna a körmöm :D)
2010. dec. 12. 18:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!