Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Vérvételre jöhet be velem kísérő?

Vérvételre jöhet be velem kísérő?

Figyelt kérdés

Ismerőseim szerint nem. :( Vérvételtől nem félek, de idegenekkel idegen helyen maradni igen. (súlyos pánikbeteg és szociális fóbiás vagyok)

Szerintetek megengedik hogy bejöjjön velem valaki anélkül, hogy mindenki előtt el kellene magyarázni ennek az okát?

2010. dec. 5. 14:20
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem minden további nélkül. Ez nem lehet probléma.
2010. dec. 5. 14:25
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Persze, a gyerekekkel is bemehet az anyukájuk. Nekem még akkor is behívták anyukámat (aki a váróban ült kint), amikor 19 évesen rosszul lettem vérvétel közben.
2010. dec. 5. 14:30
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Sztem igen,miért ne lehetne?

Milyen indokkal küldenék ki? Bocs, elszívod előle az oxigént?

2010. dec. 5. 14:35
 4/9 A kérdező kommentje:

Haverom azt mondta, ő sem mehetett be a barátnőjével.

Állítólag tök flegmán küldte ki őt az egyik nő, azzal a szöveggel, hogy a barátnője elég nagylány már nincs szükség díszkíséretre. :S

2010. dec. 5. 18:07
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Egészségügyi intézményekben az az általános szabály, hogy rokon barát stb. nem láthatja amikor a családtagot/barátot szúrnak, pl. vérvételre, vagy infúzióra stb. Van ahol ezt nem tartják be ilyen szigorúan, de nekem valami ilyesmit mondtak a Kútvölgyi Klinikán nyáron.

Ha mégis szigorúan veszik akkor elmagyarázhatod az okot.

Nincs semmi szégyellnivalód!

Vagy legvégső esetben képzeld azt, hogy mások aki ott vannak a barátaid/rokonaid és te tulajdonképpen csak egy karórát jöttél felpróbálni, és lemérik a csuklódat hozzá :) ők pedig véleményt mondanak hogy tetszik-e nekik az óra.

Vagy valami totál más, valóságtól elrugaszkodott vidám storyt!

Megnyugtáséppen: gyorsan túl leszel rajta, alig érzel valamit, még anno az én szúrásim is profik voltak nyáron, aki meg tőled vesz már vagy 1000* csinált ilyet. Semmi gond nem lesz.

A gyerekeknek olvastam azt, hogy a piros katicákat csalogatják elő :)

2010. dec. 5. 20:47
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Remélem, azóta már túl vagy rajta.:)

Lehet, hogy van olyan hely, ahol szívóznak, de szerintem a legtöbb helyen inkább örülnek, ha ott van a hozzátartozó, mint "lelki támogatás", hamarabb lehet végezni. Ha gyereket kell szúrni, mindig behívom a szülőt, vagy testvért, mert kisebb a félelem miatti "sokk" és megnyugtatóbb, ha van ismerős.

2010. dec. 6. 14:19
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Egyedül mentem be, gondoltam ideje még egy félelemmel szembe nézni. Nagyon kedves hölgy szúrt meg, bár nem sikerült elsőre, mert nagyon görcsös voltam meg remegett a kezem. :S

Azzal foglaltam el magam, hogy mint egy óvodás kisgyerek kérdezgettem, hogy mi micsoda, mit hogyan és miért csinál... ő még készségesen magyarázott. :P

Nem győztem megköszönni a kedvességét, így már egy félelemmel kevesebb. (eléggé paráztam a mogorva arcoktól, de úgy látszik ez csak egy régi rossz élmény hatása lehetett)

2010. dec. 7. 04:28
 8/9 anonim ***** válasza:
75%
Jogod van kísérővel bemenni a vérvételre, és nem kell magyarázatot adnod ezt illetően senkinek. Az ott dolgozó emberek alkalmazottak, semmi közük hozzá, hogy te kivel mész be a vérvételre. Ha mégis megjegyzést tesznek ezzel kapcsolatban, az személyeskedés, ehhez pedig nincs joguk, ugyanis ez a zaklatásnak az egyik formája. Menj be nyugodtan a kísérőddel!
2010. dec. 7. 23:32
 9/9 A kérdező kommentje:
Utolsónak: már túl vagyok rajta, de ha legközelebb, valamilyen vizsgálaton nem engednek be velem kísérőt, határozottan fogok fellépni, igazad van, nincs joguk beleszólni.
2010. dec. 8. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!