Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha látunk valakit, aki beveri...

Ha látunk valakit, aki beveri a fejét--> eszméletlen és folyik a vér a fejéből. Akkor mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
2010. dec. 1. 21:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ismét nem értelek, mert csak akkor kell az újraélesztést megkezdeni, ha nincs légzése és szívműködése, vagy ezek nem megfelelőek. Ha van, akkor nem kell, mert akkor nem klinikai halott, hanem eszméletlen, és mentési pozícióba kell helyezni.
2010. dec. 1. 22:00
 12/15 anonim válasza:
Mit nem értesz ezen? Írtam, hogy nem tudtam, hogy a kérdező tisztában van-e vele, hogy tényleg 'csak' eszméletlen-e. Nem tudtam, hogy a kérdező tök laikus-e, vagy olyan agytröszt mint te, hogy ránézésre látja mikor beüti valaki a fejét és összezuhan, hogy csak eszméletlen. Nem jött le a szövegből, hogy már ellenőrizte.
2010. dec. 1. 22:08
 13/15 anonim ***** válasza:
0%
Én vagyok az agytröszt? Mi a bajod, okoska? Ha valaki eszméletlen, akkor szerinted hogy a pics@ba eszméletlen, és nem klinikai halott, ha nem ellenőrizte? Először ellenőrizni kell, hogy mi van, k.halott, vagy eszméletlen, utána tudod folytatni a többivel. Mivel írta, hogy eszméletlen, akkor már meg kellett néznie, hogy van-e légzése és szívműködése.Ha valami nem megy, akkor szerintem ne erőltesd.Inkább jobb lenne, ha te is átismételnél egy-két témát...
2010. dec. 1. 22:22
 14/15 anonim válasza:
Nem kell átismételnem, gyakorlom eleget így is. Nem a nemtudással van a bajom, hanem azzal, hogy a kérdésből számomra nem derült ki, hogy leellenőrizte-e már! Neked biztos egyértelmű, ha mondjuk felteszi egy hétköznapi 12 éves lány ezt a kérdést, akkor tutira megnézte, hogy van e pulzusa, mert nekem nem volt egyértelmű! Én egy laikusnak próbáltam válaszolni, Te pedig azt gondoltad, hogy azért mert te tudsz valamit, és KIHAGYOD megemlíteni, akkor az másnak egyértelmű. Én írtam hogy sokmindentől függ mit tegyen, többek között a pulzusától stb. Magyarul okoska: Először nézze meg, hogy a ránézésre eszméletlen ember él-e még!!!! Erre ugyanezen vitatkozol velem! Hagyjuk. Te tutira értesz hozzá, mindenki látja, ezer elismerés!
2010. dec. 1. 22:51
 15/15 anonim ***** válasza:

Nem azon vitatkozok veled, hogy mit kell tenni, és nem is vontam kétségbe, hogy értesz hozzá. Egyszerűen kijavítottalak, amire neked felháborodás volt a válaszod.

Különben igaz hogy ennyit írt, hogy "eszméletlen", de gondolom te is tudod, ez csak akkor derül ki, ha már ellenőrizte a légzést-keringést. Addig nem tudhatja, hogy eszméletlen. De mivel írta, ellenőrizte.

2010. dec. 1. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!