Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha látunk valakit, aki beveri...

Ha látunk valakit, aki beveri a fejét--> eszméletlen és folyik a vér a fejéből. Akkor mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
2010. dec. 1. 21:24
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Mentőt hívni.
2010. dec. 1. 21:28
 2/15 A kérdező kommentje:

jóh hát ezt sejtettem...

De amég a mentő megérkezik...addig mi a teendő?

2010. dec. 1. 21:32
 3/15 anonim ***** válasza:
Megakadályozni a test elmozdulását(magyarán nem kell piszkálni).
2010. dec. 1. 21:34
 4/15 anonim ***** válasza:
Elállítani a vérzést. Valami tiszta anyaggal, ruhával. Ha van kéznél vasalt törölköző, konyharuha, az a legjobb. Rá kell nyomni a vérzés helyére. Addig nem szabad levenni amíg a mentősök megérkeznek, mert felszakadhat a seb. Ha nagyon vérzik, átázik a kötés, rá kell tenni mégegyet, és azt cserélni. Mondjuk ez függ attól is, hogy mekkora, és milyen a seb.
2010. dec. 1. 21:35
 5/15 anonim válasza:
Szitutól függ. Mennyire vérzik? Csak eszméletlen, vagy nem lélegzik, nincs pulzus stb. Tudsz-e elsősegélyt nyújtani? Ha nem, akkor csak helyezd biztonságba és hívj mentőt azonnal!
2010. dec. 1. 21:37
 6/15 anonim ***** válasza:
Ha spriccelő a vérzés, artériás, akkor a nyomópontot nyomva tartva kell csökkenteni a vérzést, és nyomókötést kell a sebre helyezni, ha sima csordogáló, akkor pedig ültetném, és bekötném a fejét szintén. És mindenképp mentőt kell hívni.
2010. dec. 1. 21:38
 7/15 A kérdező kommentje:

Aha köszi..

Tudok elsősegélyt nyújtani mert tanultam...csak ismételgetni akarom...az a biztos ha napra készen tudom..

2010. dec. 1. 21:40
 8/15 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: ma 21:37

Ha valakinek nincs pulzusa, és légzése akkor az nem eszméletlen, hanem klinikai halott.

2010. dec. 1. 21:41
 9/15 anonim válasza:
Kedves utolsó! Én tisztában vagyok vele, csak nem tudtam, hogy a kérdező is tisztában van-e vele, azért írtam, mert amíg nem ellenőrzi a pulzust és légzést, nem lehet biztos benne hogy 'csak' eszméletlen.
2010. dec. 1. 21:48
 10/15 anonim válasza:
Másrészt pedig ha látod, hogy valaki beüti a fejét, akkor nem régen történt, azaz attól hogy nincs légzése esetleg pulzusa sincs, attól még el lehet kezdeni az ujraélesztést.
2010. dec. 1. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!