Felfázásról lenne pár kérdésem-nagyon fon. Tos lenne?
Ha leült valaki a hideg kőre akkor mindenképp felfázik esetleg vesemedence gyullasát kap vagy nem feltétlen? És ha valaki felfázik, akkor a petefészke fázik fel vagy egyátalán micsoda ? Olyankor mindenképpen nőgyógyászhoz kell fordulni, vagy a háziorvos is elég ? Felfázástól lehet egyuttal vakbélgyulladás is ? Mit tehet az, aki estleg felfázott ? Akármilyen házi praktikák, még mielött nagyobb lessz a baj ?
Csak kíváncsiságból kérdem, hogy tisztában legyek azért a dolgokkal. Nem mintha fel akarnék fázni, de egy kis felvilágosítás nem árt :P
Köszönöm, h elolvastad! Legyen jó napod ! :)

Dehogy biztos:D Ne aggódj, én jártam már nedves fűben, tíz fokban szandálban (zokni nélkül), vékony háromnegyedes nadrágban kb egy óráig, majd ültem még fél órát egy hideg ülésen és semmi bajom nem lett. A felfázás egy sima húgyúti fertőzés, a hideg csak azért okozhatja, mert meggyengíti az immunrendszeredet, és ezért könnyebben megtelepednek a bacik. A vesemedence teljesen más, ugyanis a felfázás rendes neve hólyaghurut és a húgyhólyag nyálkahártyájának gyulladása, a vesemedence pedig a vese "legbelső" része, ahonnan a húgyvezeték indul a húgyhólyagba. Elég a háziorvos, ő is tud neked felírni rá gyógyszereket.
A felfázástól nem lehet vakbélgyulladásod; a vakbélgyulladás igazából a vakbél végén található féregnyúlvány gyulladása, ami a test védekezésében játszik fontos szerepet. Több mindentől begyulladhat, a felfázás nem tartozik ezen okok közé:)
Aki felfázott, menjen orvoshoz, vagy legalább beszéljen a patikusával, mit tehet, biztosan fog tudni ajánlani akár homeopátiás vagy egyéb gyógynövénykészítményt is. (Pl. vörösáfonya kapszula)
A saját vizeletedet SOHA ne idd meg!! Tele van méreganyagokkal és ha húgyúti fertőzésed van, akkor csak visszakeringeted a szervezetedbe a baktériumokat. Tényleg ne idd, ennek semmi orvosi alapja nincs.
Ha van még kérdésed, tedd fel nyugodtan:) Remélem segítettem.
Köszönöm a válaszodat! :)
Én ma leültem egy kicsit a hideg kőre, de csak kb 5 percre. Mindenki azzal ilyeszteget, h most vesemedence gyulladűsom lessz meg mittom én.
Ittam cickafarkfű teát, rem azért az segített, a bacik ellen :P Egyébként ez jó megelőzésre ? Vagy mit kéne tennem ? :)
Mégegyszer nagyon köszi :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!