Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » EESZT - ez lett a szentírás,...

EESZT - ez lett a szentírás, és egy eredeti aláírás, pecsét sk papír megszűnt és nem is éredkes többet?

Figyelt kérdés

1, meglepődtem, mert közölték a szakrendelőben, hogy már nem nyomtatnak, mert fent van minden a felhőben (nekem szakorvosi javaslat is 2 gyógyszerre + maga az ambuláns lap). és tehát közlik, hogy nem adnak.

De álljunk meg, nekem hogy lesz ebből egy hiteles példányom?

+ a háziorvos közben követeli az eredeti sk aláírt példánbyt, addig nem hajlandó felírni a szakjavaslatos gyógyszert. mi folyik itt?

+ megyek más szakorvoshoz, és az meg ki van akadva, miért nem viszek papírt, merthogy "ő nem fog a felhőben kotorászni órákig"

+ arról nem beszélve, hogy pl egy tiltás esetén hogy is férne hozzá? azaz komoly adatvédelmi problémák is ezek.

Szóval vannak ezzel gondok bőven. de máshol is így megy?

2, benéztem az EESZT-m e-profiljába, fogalmam nincs, ezt ki tölti ki, de álljunk már meg, ez nem a sürgősségi ellátáshoz szükséges alapadatokat tartalmazza ELVILEG?

Nos, nekem állandó gyógyszereimnek a C vitamin és a Clexane inj. van beírva, amit csak egy műtét után használtam valamikor régen, aztán azóta se.

A C vitamin meg mit keres ott?

Őszintén, ezzel mit kezdenek az e-profilban? Gondolom, ezt a háziorvos tölti ki. De mindenkinek ennyire trehányul?

ma 13:10
 1/7 anonim ***** válasza:

1) Úgy tudom, hogy egy pecsétes papíros példányhoz továbbra is jogod van, tehát amit be tudsz mutatni mindenkinek, aki kéri. Elvileg viszont az EESZT is teljesen hiteles, tehát az orvos onnan is vehet infót, de nem szokták azt végigböngészni, mert arra nem érnek rá. Akinek papíron viszem, azok se szokták végignézni, inkább csak csipegetnek belőle.

2) Nekem 4 covid oltás van ott és semmi a rendszeresen szedett gyógyszereimről. Nem hiszem, hogy van jelentősége annak a menüpontnak.

ma 13:24
 2/7 A kérdező kommentje:

Értem, akkor másnak is vicc az egész.

De ez a papírforma tényleg fontos lenne.

ma 13:29
 3/7 A kérdező kommentje:

Egy másik szakrendelésen tudod mit mondott a doki? próbáltam kérni az ambuláns lapot, erre kvázi rám támadt, hogy milyen ember vagyok én, hát nem védem a természetet. és ez lett a válasz, hogy "védjük a természetet, védjük a fákat, nincs papír".

Én meg elég hülyén néztem de rá hagytam. De valahogy rendbe kellene ezt tenni, hát azért olykor nagy szerepe lehet a papírnak.

ma 13:33
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem kell dramatizalni. Pont eleg az eeszt. Hozza kell fernie az orvosodnak, eroltesse meg magat. Ha neked kell a papir, nyomtasd ki. Udv a 21. szazadban.
ma 13:43
 5/7 A kérdező kommentje:

1, nem, nem mindig fér hozzá + nem is akar bajlódni vele, mert idő

2, a 21. sz-ban se lesz hiteles egy okirat, ha nincs rajta sk. aláírás és bélyegző. most őszintén, ha hivatalos helyre kell, ki a frász fogadja el?

ma 13:46
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha csak olvasni akarja, akkor jo lesz kinyomtatva. Ha meg akar gyozodni az eredeterol akkor megnezi az eeszt-ben. Nincs olyan hogy nem akar bajlodni vagy nem fer hozza. Eleg sokat jarok orvoshoz sajnos, en olyat legalabb 20 eve nem lattam hogy ne legyen ott az orvos elott a szamitogep, meg altalaban az aszisztens elott a masik. Manapsag azzal kezdik hogy megnyitjak az adataimat. Le is szoktam rola hogy mappakat hurcolasszak magammal, a laboreredmenyert se megyek el, mert ott is csak kinyomtatjak ugyanazt.
ma 13:58
 7/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
Minden intézményben, legalábbis államiban már kötelező az EESZT hozzáférés, egyrészt nyilván a spórolás, de ez nem neked, hanem nekik az, másrészt ott minden megtalálható és nem tűnik el, harmadszor meg ami ott van, az mind hiteles és aláírás vagy pecsét nélkül érvényes, digitális bélyegzővel, aláírással van ellátva. Ezt mindenhol el kell fogadni, sőt OKFŐ utasítás, hogyha valaki elmegy szakrendelésre és csak digitális beutalója van, azt el kell fogadni és elérhetővé kell tenni, nem szenvedhet hátrányt emiatt egy beteg.
ma 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!