Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » A háziorvosom miért nem...

A háziorvosom miért nem szokott gyógyszert felírni?

Figyelt kérdés
Most is beteg vagyok, köhögök, ráz a hideg, gyenge vagyok, napok óta alig alszok, mégse írt fel gyógyszert. Eddig akármilyen betegséggel mentem hozzá, csak pihenést, teázást javasol, meg vény nélküli készítményeket. A vizsgálat is nagyon felszínes, megnézi a torkom messziről, meghallgat pár másodperc alatt, aztán ennyi. Háziorvost kellene váltanom?
febr. 7. 11:35
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
48%

Ugyanolyan kocsog mint az én haziorvosom

Beteg vagyok mint a fa..om erre megszolal hogy igy akarok logni a munkabol egy hetig

Azt hittem ott helyen pofanba..om

Amugy Neo Citran napi 3x

Nehany nap alatt meggyogyitott

febr. 7. 14:49
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

#2 "Egy egyszerű megfázásra mégis milyen gyógyszert akarsz szedni?"

Az a probléma, hogy ha rendesen nem vizsgálja meg, akkor nem tudhatjuk, hogy ez "egyszerű megfázás"-e.

febr. 7. 14:52
 13/27 anonim ***** válasza:
91%

Nem kell ahhoz agysebésznek lenni, hogy azok a tünetek, amiket a kérdező leírt ide, milyen betegség miatt vannak. És most tombol az influenzajárvány.

Mert szerinted a kérdezőnek milyen betegsége van, amit ennyi megvizsgálásból nem lehet leszűrni? Itt mindenki tudja, hogy ez csak egy szimpla megfázás, ami könnyen kezelhető, ha a beteg hajlandó tenni is érte.

Ne csináljunk már bolhából elefántot, könyörgöm. A kérdező mit tett eddig, hogy meggyógyuljon? Tovább megyek, mit tesz napi szinten az egészségének a megőrzéséért?

febr. 7. 15:06
 14/27 anonim ***** válasza:
9%
13: azért a tüdőgyulladást csak ki kéne zárni, hmm?
febr. 7. 15:11
 15/27 anonim ***** válasza:
51%

"A tüdőgyulladás tünetei

Ha az alábbi tüneteket érzékeli önmagán vagy családtagján, feltétlenül forduljon orvoshoz:

Láz: A magas láz általában a tüdőgyulladás kísérő tünete.

Köhögés: A köhögés lehet száraz vagy nyákos, és gyakran erős és fájdalmas lehet.

Légszomj: Nehézlégzés, amely a mély lélegzetvételkor vagy fizikai aktivitáskor súlyosbodhat.

Zihálás és mellkasi fájdalom: Zihálás és mellkasi fájdalom is előfordulhat, különösen mély lélegzetvételkor vagy köhögéskor.

Kimerültség és gyengeség: Az általános rossz közérzet, fáradtság és gyengeség jellemző a tüdőgyulladásra.

Nyákürítés: A köpet sárgás, zöldes vagy véres lehet, és tartalmazhat gennyet is.

Hidegrázás és remegés: Hidegrázás és remegés is előfordulhat a lázzal együtt.

Száraz torok és torokfájás: Néhány betegnél a torok irritált és fájó lehet.

Étvágytalanság: Elveszített étvágy és testsúlycsökkenés is kísérői a tüdőgyulladásnak.

Zavartság: Idősebb felnőtteknél és súlyosabb esetekben zavartság is előfordulhat."

[link]

Amit a kérdező leírt tünetek, egyik sem utal tüdőgyulladásra.

febr. 7. 15:27
 16/27 anonim ***** válasza:

ui.: A köhögés önmagában nem jelenti azt, hogy hú, akkor máris tüdőgyulladásgyanus.

Mi a megfázás tünetei? Amit a kérdező leírt.

febr. 7. 15:28
 17/27 anonim ***** válasza:
0%

Nekem cetirizint ír fel mindenre. Nem vagyok allergiás. Kibaxott antibiotikum kellene.

A párom háziorvosa felírja neki, úgy oldjuk meg.

febr. 7. 15:49
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

17

Minek az antibiotikum?

febr. 7. 16:09
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
17-antibiotikumot viccből nem ír fel. Bakterialis fertőzesre jó ha nem kelly nem fog felírni. Náthára nem kell szedni akarhogy vergődsz hogy írja felm
febr. 8. 13:03
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a parom dokija irja fel dolgot pedig hanyagold, nem tudod beallitani a szükséges dózist, aluladagolod, és még nehezebben fogsz gyogyulni. Főleg ha nem is kell.
febr. 8. 13:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!