Ha valaki, a családja szerint, infarktust kapott, de nem kap ellátást, az utána meddig élhet vagy milyen szövődményei lehetnek? Orvosok?
Újraélesztés megvolt, de kórházról hallani sem akart. Igaz elég rövid újraélesztés volt, mert mikor összeesett ott voltunk mellette. 4 mellkasnyomás, ezt hányás követte, majd teljesen magához tért.
Azt mondta, hogy szerinte másfél órával a történtek előtt túlette magát. Aztán baromi rosszul lett, izzadást érzett, hátfájást és gyomorszáj környéki fájdalmat.Kiment a WC-re , hogy ledugja az ujját, hogy hányni tudjon. Ezt megtette, de hányni nem sikerült.
Majd a mosdóba menet, nem tartotta el a lába. Leült a földre, majd már nem reagált semmire. Remegett a keze, fennakadt a szeme, kilógott a nyelve. Kb 4 mellkas kompressziót végeztem és hányni kezdett, magához tért.
Ahogy olvastam most ezek, nem gyomorrontás tünetei, ahogy Ő állítja. Szerintem, bár én nem vagyok orvos .
Bár megígérte, hogy elmegyünk az influenza szezon után, EKG-ra. Én előbb szeretném, mert ha infarktus volt, akkor másfél hónap várakozásnak mi lehet a következménye ?
Amúgy napok óta jól van,csak a gyomorszája fáj állítólag, amit megnyomtam. Eszik, iszik, vérnyomás rendben, a gyomra nem jó és még kicsit gyenge, de jön- megy.
Ez nem infartkus.
Azt meg se merem kérdezi, hogy az "ájulást" követően (egy szív eredetű eszméletvesztés nem ilyen) te néztél-e pulzust, mellkasmozgást, hallgattál-e légzést esetleg. Ezek nélkül mellkaskompressziót végezni egy rohadt nagy baromság, már ne is haragudj. Plusz felelőtlen.
Mondok egy példát. Ha valakinek veszélyesen leesik a vércukra vagy a vérnyomása, pont ilyen tüneteket fog produkálni, mint anyukád: nincs magánál, szeme felakad, nem reagál, de sokszor mégse eszméletlen. Ezeknél az embereknél is elkezdenéd a mellkaskompressziót? Pontosabban Te minden embernél mellkaskompressziót végeznél, aki rosszul van?
Szóval nem kell mindenkit hülyének nézni.
Én pont ezt csináltam és pont így. :
Imádom az olyan embereket, akik megmondják a tutit, úgy ,hogy ott se voltak. Pontosan tudom, milyen az mikor nem lélegzik valaki és azt is, hogy hatra kell hajtani a fejét, közben hallgatni a lélegzetét és nézni a mellkasát. Ájulásnál nem áll le senki légzése és a szív pumpafunkció is működik.Ott csak elég fekvő helyzet általában, hogy magához térjen vagy felemelni a lábát, hogy több vér kerüljön az agyba.Na itt semmi ilyesmire nem reagált.
Egyébként anyu nem cukros és ponthogy vérnyomáscsökkentőt szed reggelente, mert magas a vérnyomása.
Amiket leírtál, azok tipikus tünetei az infarktusnak.
Viszont ezen kívül lehet anafilaxias sokk is valamelyik ételre.
Esetleg érte valami trauma mostanában a szervezetét (betegség bármi), ami infarktust idézhet elő ?
11. Ha rezidens vagy (esetleg orvos, de nagyon remélem, hogy nem), akkor módosíts pályát, mert nem neked való.
Ezt kérlek olvasd el
Lehet, hogy az indikálta. Ilyenkor magas a tüdőgyulladás kialakulásának kockázata is. Jó lenne, ha látná belgyógyász.
Utána anyukádat vidd el egy teljeskörű kardiológia kivizsgálásra, kiemelten kezelve a koszorúér betegségeket. Ha idős, lehet meszesedése vagy részben elzárt erek. Ezeken gyógyszerrel és műtéttel is lehet segíteni. Az EKG legyen az első. Ha van valami káros szenvedélye, ami rossz hatással van az érrendszerre, mint dohányzás, azt hagyja el illetve ha magas a koleszterinje, azt is kezelni kell, étrend és életmód változtatással.
Gyógyulást!
Szóval január 17.-e óta mégsem sikerült orvoshoz eljutni??? ...
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egeszsegugyi-ellata..
15.
A válaszod értékelése indikálja a hasznosságát.
Szívrohamom van, de 4 mellkaskompressziótól helyrejövök és a továbbiakban jól is vagyok. Ne röhögtessél már, mr.webdoktor.
vagy
Szívrohamja van az anyámnak, de nem hívok mentőt, mert hát én magam is helyre tudom rakni 4 mellkaskompresszióval, a kiérkező szakember is csak ezt csinálná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!