Ha valaki, a családja szerint, infarktust kapott, de nem kap ellátást, az utána meddig élhet vagy milyen szövődményei lehetnek? Orvosok?
Újraélesztés megvolt, de kórházról hallani sem akart. Igaz elég rövid újraélesztés volt, mert mikor összeesett ott voltunk mellette. 4 mellkasnyomás, ezt hányás követte, majd teljesen magához tért.
Azt mondta, hogy szerinte másfél órával a történtek előtt túlette magát. Aztán baromi rosszul lett, izzadást érzett, hátfájást és gyomorszáj környéki fájdalmat.Kiment a WC-re , hogy ledugja az ujját, hogy hányni tudjon. Ezt megtette, de hányni nem sikerült.
Majd a mosdóba menet, nem tartotta el a lába. Leült a földre, majd már nem reagált semmire. Remegett a keze, fennakadt a szeme, kilógott a nyelve. Kb 4 mellkas kompressziót végeztem és hányni kezdett, magához tért.
Ahogy olvastam most ezek, nem gyomorrontás tünetei, ahogy Ő állítja. Szerintem, bár én nem vagyok orvos .
Bár megígérte, hogy elmegyünk az influenza szezon után, EKG-ra. Én előbb szeretném, mert ha infarktus volt, akkor másfél hónap várakozásnak mi lehet a következménye ?
Amúgy napok óta jól van,csak a gyomorszája fáj állítólag, amit megnyomtam. Eszik, iszik, vérnyomás rendben, a gyomra nem jó és még kicsit gyenge, de jön- megy.
Na mert milyen emberek vannak szerinted ? Ilyen rossz egészségüggyel, ami Magyarországon van, nem szívesen megy kórházba senki sem, mert kapsz egy kórházi fertőzést és helló van. A szomszéd is kihívta, kapott a rezidensektől egy injekciót és kómába is esett. Soha többet nem ébredt fel.
Ha ki is hívtuk volna a 112-t, anya úgyis visszautasította volna, hogy bemenjen a kórházba l, ezt már utólag is mondta ezerszer.
Valószínűleg úgy, hogy, amikor megnyomtam, mindent kihányt, ami benne volt.
El akar menni EKG-ra, de nem tudom rávenni, hogy most menjünk, mert most épült fel egy hörghurut fertőzésből és fél , hogy influenzát kap a rendelőben vagy valami. Mondtam már neki , hogy FFP2 maszk létezik
Ne diagnosztizálj infarktust!
Anyádat viszont határozottan tedd helyre, hogy ne legyen ilyen óvodás, hogy nem vizsgáltatja ki magát. A 3 éves gyerek szintjén van. Fejezd ki neki, hogy TE nem viseled el, hogy nem tudjátok, mi baja van, és mire lehet számítani. Nem akar élni? Ne kívánja tőled, hogy te ebben partner legyél! Nyugodtan haragudjál rá, vigye rá a lelkiismeret, hogy legalább a családja kedvéért megnézeti, hogy mégis mi történt vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!