Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ganglion műtéti eltávolitás?Fá...

Kiviviki kérdése:

Ganglion műtéti eltávolitás?Fáj?Mennyi idő a felépülés?

Figyelt kérdés

Hamarosan ganglion ciszta műtétem lesz (jobb csuklo)

Valakinek volt már?Mire készüljek mennyire fog fájni?Mennyi idő a felépülés kb?

tegnap 23:49
 1/1 anonim ***** válasza:
Nekem gyerekkoromban volt, emiatt altattak. Fájdalomra egyáltalán nem emlékszem, sőt, amikor estefelé a doktornő hazaengedett és még kötést cserélt előtte, egy egyszerű, kb 2x2cm-s fedőlap volt a seben. 3 vagy 4 napig kaptam fájdalomcsillapítót, illetve rögzítőben volt a kezem, hogy ne tudjam (túlontúl eleven) kölyökként hajlítgatni a csuklóm, utána mentem suliba, mindenhova, egy egyszerű géz + fásli kombóval. Fájdalomra egyáltalán nem emlékszem, a felépülés alap dolgokban (evés-ivás, wc, ajtónyitás) sztem 2 hét után kérdés nélkül ment, egyéb, megerőltetőbb dolgokhoz (pl versenysport, nehezebb dolgok cipelése, írás) azért még idő volt. Viszont amiért tényleg hálás vagyok, hogy kaptam a szüleimtől egy akkoriban nagyon profinak és drágának számító csuklórögzítőt (amit a mai napig használok, ha kell). Ez rugalmas, többféleképpen is felrakható (akár kötéssel alatta), sporthoz is sokáig ezt használtam (kézzel játszott labdajáték, illetve torna, mindkettőnél sok múlt a csuklón, kézen). Az a csuklóm azóta is gyengébb, hajlamos arra, hogyha túl sokat emelek vele vagy túlfeszítem egy-egy gyakorlatnál, akkor fájjon pár napig, viszont hozzáteszem, hogy én továbbra is versenysportot űzök (bár 95%ban már csak tanítom), így nem ez az átlagos terhelés. Ne félj, szerencsére ez nem nagy műtét, tényleg icipici bemetszéssel jár (nekem 1 cm sincsen összesen és gyerekkorom óta biztos "nőtt velem a heg is"), hamar fel fogsz épülni belőle!
ma 00:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!