Aki szenved(ett) krónikus arcüreg-gyulladással, hogyan sikerült kilábalni belőle?
3-4 éve szenvedek krónikus arcüreg-gyulladással. Voltam fül-orr-gégésznél államiba, magánban 7-8 alkalommal is. Azt állapították meg hogy meg van duzzadva az orr nyálkahártyám, kagylók, stb..
Átestem egy j.o FESS műtéten, volt orrsövény műtétem is, idén februárban de továbbra is szenvedek.
Ha mélyebb levegőt veszek, gyakorlatilag érzem a dobhártyámon is.. Mometason szteroid orrdpray, CleanSin orrmosó, sószoba, szűzáldozás, mindent kipróbáltam de semmi javulás. A fogaimmal is voltam magánrendelésen, minden rendben van velük.
Akik már tudtak kigyógyulni, hogyan sikerült? Évek óta alig-alig érzek illatokat, ízeket, folyamatosan dugul az orrom, fülem.. Minden tanácsért hálás vagyok..
1-es, nem-nem szokott lázam lenni.
Mometasont 3. napja használom, enyhűltek a tünetek, de addig fog hatni amíg használom, tapasztalatból.
A fess műtét az orrpolip ? Hasonló cipóben járok. Bár én másfél éve kínlódok vele. Volt egy nyaki gerincműtétem , pörkös orral, bénult hangszalaggal és aftákkal a gégémben ébredtem.
Mivel szájon nem kaptam levegőt, ezért orrsprayt használtam másfél hónapig, mire kaptam egy kevert szteroidosat amitől meg pár nap után vérzett az orrom rendesen. Sokáig tartott mire helyrejött.
De azóta folyton folydogál hátra a váladék, feszt rekedt vagyok. Köhögök. Sűrűn vagyok beteg.
A sokadik orvoshoz mentem el,aki arckoponya ct-áre elküldütt affideába és ott azt írták a leletre hogy vannak polipok bal oldalon. A többi sztem nem vészes( orrsövény) , de majd a doki megnézi...remélhetőleg nemcsak a leletet. Bár a semmelweisen futószalagos rendelőben voltam ahol egyszerre több beteget is vizsgáltak..
Mindenesetre, én már régóta használom a mometason orrsprayt,nem mindennap, de mindig kell egy hetes kúra mire rendbe jön.
Viszont ami negatívum, hogy mégjobban hátrafolyik tőle a váladék garatra...
Az meg inkább a ferde orrsövény miatt lehet.
De én a műtéttől nagyon félek.
Mit hibázhatnak, mit ronthatnak el, mik a szövődmények.
Mennyire tartós.
Mennyi idő még helyre jön, hol kapok levegőt amíg gyógyul.
Nekem csak egy hangszalagom mozog .....
Szóval egyxütt érzek, de közben meg jól megijedtem, mert akkor nem tudom így hogy vágjak bele egy esetleges műtétbe és ha mégis akkor kihez menjek.
Bocsi a túl hosszú reakció miatt.
Tulajdonképp több kérdést tettem fel mint tanácsot.. :)
Engem mometason sandozzal és allergia gyógyszerrel próbáltak kezelni.
4-es, semmi gond. Átérzem.
Ha tanácsot nem kapok, akkor adok 😀
Sokan tartanak a műtéttől, szerintem nem érdemes amúgy. Tekintve milyen állapotban vagy, ennél rosszabb nem lehet.
A jobb oldali FESS műtét nekem sikeres volt, az orrsövényt is rendbehozták. Az első 2-3 nap vacak amikor tele van tamponnal az orrod és feszíti az orrod de kibírható.
A gond az hogy magát az arcüreg-gyulladásokat nem tudta orvosolni. Érdekes hogy felkelek reggel és a bal fülem van bedugulva inkább. Gyakorilatilag körbetorpedóztam mi lehet, homloküreg, fül, torok, orr de sajnos nem tudták eddig rendbehozni.
De ha az arcüreggyulladást nem tudták helyrehozni akkpr mi az ami javult?
Nekem orrmelléküreg gyulladás van feszt és nem tud kijönni csak hátra csorogni.
A hangom a legrosszabb 😔
Ennek a műtétnek csak akkor van értelme ha a folyás megszűnik meg az állandó betegség is.
Mert egyébként teljesen felesleges a tortúra.
Főleg ha napokig nem kapok orron levegőt.
Valamilyen megoldás csak van hogy a gyulladás megszűnjön.
Visszajöttek a polipok?
Nekem is csak mometason sandoz, bilastin Teva...
Ennyi.
De ezektől nekem rosszabb.
Tobb folyik hátra. A Bilastintól meg kába voltam és fájt a fejem...
Szeretném ha már ennek vége lenne.
Inhalátorod van?
Sakvus vízzel próbáltad már?
Meg orrmosó...
Vitaminok.
Remélem lesz majd olyan kommentáló aki tényleg megírja a tutit 🙏😇🍀🎄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!