Jelenleg van nekem egy kisebb fájdalmam a csuklómon, eléggé minimális de feszül a hüvelykujjamnál levő rész mikor kinyújtom a karom.
A gond az hogy nem vagyok abban biztos hogy ez egy egyszeri meghúzódás vagy izomláz amit elég kivárni, vagy valami komolyabb dolog amit érdemes egy orvosnak megmutatni. Most még kicsi a fájdalom de aggódok attól, hogy ha nem teszek semmit, akkor valami rosszabb lehet.
Ilyen esetben, egy szokatlan kicsi tünet ellen is érdemes elmenni az orvoshoz, vagy ez inkább csak túlreagálás az én részemről ?
Szerintem a háziorvos pont az ilyen esetekre van, elmész hozzá ezt elmondod és majd ő elmondja. Valószínűnek tartom hogyha kicsi a fájdalom akkor azt mondja várj pár napot esetleg 1 hetet és ha nem múlik vagy erősebb lett a fájdalom akkor tovább küld. Egyébkébt lehet csak megerőltetted és pihentetni kell de ha kiírtad ode akkor aggódsz tehát mindenképp azt javaslom hogy menj el a háziorvoshoz!
dec. 5. 08:46
2/8 A kérdező kommentje:
Akkor mindenféleképp elmegyek!
Köszönöm.
dec. 5. 08:54
3/8 anonim válasza:
Mindenképp menj el most, mert ha továbbküld, 2-3 hónap mire időpontot kapsz az első konzultációra szakorvoshoz...
dec. 5. 09:00
4/8 anonim válasza:
Ha a fájdalom 4-6 hétnél tovább tart, akkor már érdemes kivizsgálni az okát.
dec. 5. 09:04
5/8 anonim válasza:
#3: Addigra tipikusan el is múlnak vagy pont szünetelnek az ilyen panaszok, amit a szakorvos boldogan nyugtáz azzal, hogy neki itt nincs semmi dolga és feleslegesen rabolják a drága idejét.
dec. 5. 09:37
6/8 A kérdező kommentje:
Igen, pont az #5-ös válasz miatt nem voltam benne biztos, hogy érdemes lenne-e egy ilyesmivel megkeressem a háziorvost.
Meg hogy 4-6 hét alatt nem lehet az hogy rosszabbodik a helyzet, mert akkor már inkább 5 percig beszéljek az orvossal aki csak annyit mond hogy borogassam, minthogy 4-6 hét alatt rosszabbodjon a helyzet és szakorvoshoz kell menjek.
dec. 5. 10:42
7/8 anonim válasza:
Pihentesd a kezed, ne emelj nehezet pl, vagy borogasd be, esetleg jegeld (de tegyél a jegelés alá egy réteg gézt, vagy valamilyen rongyot), és ha 2-3 hét után nem érzed, hogy javul, csak akkor menjél el ilyen kis panasszal.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!