Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Az emberek miért mennek...

Az emberek miért mennek magánorvoshoz amikor a tb sokkal olcsóbb?

Figyelt kérdés
ma 14:11
 1/10 anonim ***** válasza:
95%

Apukámnak műteni kellett a térdét.

Tb alapon 2027-ben lett volna időpont, magánban 2 hétre kapott időpontot

1 példa a millióból, nem hiszem hogy nem hallottál még erről, meg a magyar kórházak felszereltségi szintjéről stb..

ma 14:17
 2/10 anonim ***** válasza:
93%
Én pl. azért, mert nem akarok hónapokat várni, ha valami bajom van.
ma 14:17
 3/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
93%
Azért, mert pl. a páromnak lombik miatt kell vérhigító, de kedvezménnyel csak szakorvos írhatja fel. Ilyenkor nincs idő arra, hogy 4 hónapot várjunk hematológusra, aki vagy felírja, vagy nem meg még 2x visszarendeli kontrollra.
ma 14:22
 4/10 anonim ***** válasza:
94%

Azért mert, ha van valami bajod, 2-3 hónapra kapsz időpontot az első orvoshoz, az ha továbbküld valamilyen vizsgálatra, újabb 2-3 hónap, ha nem halálos, esetleg elkinlódhatsz fájdalmak közepette, ha halálos, akkor meg meg sem éred a kezelés elkezdését.

Ráadásul magánban még emberszámba vesznek, államiban úgy bánnak a beteggel, mint a kutyával.

ma 14:23
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én azért mentem, mert a környékemen az a szakorvos, aki kellett nekem szerintem utoljára 1920-ban tanulta a szakágát, és elküldött, hogy semmi bajom (már diagnosztizálva voltam, hozzátenném. Mondta nem lát semmit a leletemen. Mondom persze, hogy nem lát, hát gyógyszerezve vagyok, de mégis rosszul vagyok. Mondja "akkor nem itt a baj". A magánorvos elküldött további vérvizsgálatra és kiderült, hogy másik gyógyszer kell meg a betegségemhez kötődő vitaminhiányom van)
ma 14:51
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Az állami szektorban sok a beteg, kevés az orvos, lassú az ellátás. Ha beteg az ember, akkor aki megteheti az nem akar hónapokat várni az időpontra. Volt már olyan, hogy rákos betegnek nem tudtak segíteni, mert későn ment, az orvos szerint ha időben ment volna, akkor meg tudták volna gyógyítani. Csak nem kapott időpontot.

Én is mint kardiológiai gondozott legutóbb kikaptam az orvostól, hogy hamarabb kellett volna mennem kontrollra, de a diszpécser szerint júniusban még nem volt őszi naptáruk, hívjam vissza őket augusztusban. Felhívtam őket augusztusban, őszre már nem tudnak időpontot adni, kaptam decemberre, de akkor meg valami miatt nem tudtak ellátni, november végén hívtak, hogy átrakják az időpontot január közepére, de ott megint kiderült hogy nem lesz orvos, 1 héttel az időpont előtt hívtak, hogy február elejére át kell rakni az időpontot, előtte nem tudnak fogadni. Elvileg októberben járt le az egy év, amikor kontrollra kellett volna mennem, ahhoz képes februárban jutottam orvoshoz. Csak 4 hónapot késtem, amit az orvos meg is jegyzet, hogy hamarabb kellett volna menni.

Számomra, mint aki kontrollvizsgálatra ment ez nem is volt probléma, de akit valamivel kezelnek, például egy onkológiai betegnél ez az életébe kerülhet.

Vagy például másik szívbeteggel beszéltem. Azt mondta neki a kezelőorvos, hogy mint kardiológiai gondozott, ő kardiológiai panaszokkal mehet közvetlen a kardiológiára. Panasza volt, felhívta a kardiológiát, de oda nem lehet csak úgy bejárni, menjen a háziorvoshoz. Elment a háziorvoshoz, beutalta őt a kardiológiára, kérjen minél hamarabb időpontot, ismét felhívta a kardiológiát, elmondta hogy mi van, 2 hónap múlva tudtak leghamarabb időpontot adni.

Egyébként időpont az van, csak nem a TB-s betegeknek tartják fenn, nemrégiben hallottam, hogy CT vizsgálatra hónapok múlva akartak időpontot adni, amikor jelezte az ember, hogy fizet, akkor pár nap múlva volt időpont. Sajnos ez a magyar valóság.

ma 14:55
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert a kerületünkben októberben 2025. áprilisra adtak időpontot gasztróra. Szerinted?
ma 15:07
 8/10 anonim ***** válasza:

Mondjuk azért mert a kerületünkben tb alapon nincs gasztroenterológus. Nem sokat kell várbi, hanem NINCS. Közölte a kórhaz hogy igyekeznek feltölteni a pozíciót, addig ha sürgős menjünk magánba.

Járni jár csak nem jut esete...

ma 15:13
 9/10 A kérdező kommentje:

A kérdést azért irtam ki mert itt a 8-as kommentelő szerint a tb olcsóbb mint a magánrendelő

https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egeszsegugyi-ellata..

ma 15:14
 10/10 anonim ***** válasza:
A hosszú várakozás miatt.
ma 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!